Nordsjeland posle Partizana, Ludogoreca i Fenera došao glave i Midtjilandu

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 20:33

Brondbi ima zicer za titulu u poslednjem kolu

Brondbi je došao nadomak treće titule u poslednjih 20 godina! Midtjiland je poklekao na najtežem ispitu u plej-ofu, odigrao 3:3 na gostovanju Nordsjelandu, tako da je četa Jespera Serensena zahvaljujući slavlju protiv Silkeborga u gostima (2:0), izbila na prvo mesto kolo pre kraja danskog šampionata.

Dva tima su izjednačena po broju bodova, međutim kako Brondbi ima značajno bolju gol razliku - a ona se gleda u ovakvim slučajevima u Danskoj - teško je verovati da će ispustiti ovakvu šansu. Posebno jer sezonu zatvara protiv Orhusa, jednog od najslabijih timova u plej-ofu, koji je izgubio šest utakmica zaredom.

Izabrane vesti

Kao i mnoge rivale ove sezone, Nordsjeland je u dobro delu meča doslovno mleo Midtjiland. Posle nešto više od pola sata vodio sa 3:0 i sve je ličilo na scenario protiv Partizana (5:0), Ludogoreca (7:1) ili Fenerbahčea (6:1) u Ligi konferencije, međutim gosti su se nekako stabilizovali u finišu prvog dela, uspeli da postignu dva gola i da unesu dramu u ovoj susret.

Na 11 minuta do kraja gosti su stigli i do 3:3, u međuvremenu, zbog ofsajda, na intervenciju VAR-a poništena su im još dva pogotka, ali totalni veleobrt ipak nismo videli, tako da je Brondbi ove večeri preuzeo pol-poziciju.

Žuto-plavi su do sada osvojili 11 titula, što je četiri manje od najuspešnijeg Kopenhagena, sa 15. Naredne nedelje je idealna prilika da se razlika dodatno smanji.

DANSKA 1, PLEJ-OF – 31. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Ponedeljak

Silkeborg - Brondbi 0:2 (0:2)

/Valis 19, Bundgor 22/

Nordsjeland - Midtjiland 3:3 (3:2)

/Osman 11, Nigren 17, 36 - Frankulino 38, Sorensen 45+2, Ingason 79/

Utorak

19.00: (8,00) Orhus (4,60) Kopenhagen (1,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara