©Starsport
©Starsport

Jang Bojs overio 17. titulu, Lugano posle 23 godine u kvalifikacijama za LŠ

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 19:54

Poznat rasplet u vrhu šampionata Švajcarske

Sa šest bodova prednosti dva kola pre kraja, Jang Bojs je samo teorija delila od novog trofeja, a 17. krunu u istoriji klub iz Berna overio je pobedom nad Servetom sa kojim se istovremeno izjednačio na trećem mestu po broju titula.

Izabrane vesti

Spretna reakcija Mohameda Kamare na drugoj stativi u 73. minutu, posle kornera koji je izveo Lakomi, bila je dovoljna da branilac titule dođe do 22. pobede u prvenstvu i tako razreši sve dileme u trci za tron.

Zajedno sa krunom Jang Bojs je overio i mesto u plej-ofu za Ligu šampiona, a na najsvetlijoj evropskoj pozornici društvo će mu praviti i Lugano koji se kao vicešampion posle 23 godine vratio među elitu Starog kontinenta.

Lugano će takmičenje u Ligi šampiona krenuti od druge runde kvalifikacija, dok će Švajcarsku na međunarodnoj sceni ovog leta predstavljati i Servet (kreće internacionalne borbe iz treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope) i Cirih i Sent Galen koje evropska premijera u narednoj sezoni očekuje u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Aktuelna titula druga je uzastopna za Jang Bojs koji se na tron Švajcarske peo šest puta u prethodnih sedam godina. Period dominacije kluba iz Berna, osim što je uticao da se crno-žuti izjednače po broju titula sa Servetom, približio ih je Bazelu koji je sa 20 titula drugi najtrofejniji klub u državi, iza još neprikosnovenog Grashopersa (27 titula).

ŠVAJCARSKA - PLEJ-OF 37. KOLO

Servet - Jang Bojs 0:1 (0:0)

/Kamara 73/

Vintertur - Sent Galen 1:3 (0:2)

/Burkart 84 - Akolo 12, Zanoti 31, Vicig 85/

Cirih - Lugano 2:1 (1:0)

/Kamberi 12, Okita 55 - Siminjani 88/



tagovi

Švajcarska 1Jang Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara