(©Reuters)
(©Reuters)

Iscrpljena i oslabljena Lokomotiva u Krasnodaru traži put ka vrhu

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 11:35

Sastav Marka Nikolića može da se fokusira na prvenstvo nakon ispadanja iz Evrope

Kontinuitet i stabilnost nisu reči kojima se mogu opisati nastupi Lokomotive i Krasnodara ove sezone. Sudar timova sa sredine tabele derbi je dana (14.30), a obe ekipe traže put i način da uhvate priključak za borbu za mesta koja im donose novi izlazak u evropska takmičenja.

Sasvim pristojna evropska izdanja Krasnodara i Lokomotive nisu potkrepljena dobrim rezultatima u ruskoj Premijer ligi. Promenljivo igra tim Marka Nikolića, dosta oscilira i unutar jedne utakmice i taman kada se učini da je Lokomotiva prebrodila krizu i počela da vezuje dobre igre i rezultate, udari o zid. Nije zaostatak Lokomotive za ekipama koje se nalaze u vrhu tabele nenadoknadiv, ali upravo ta nekonstantnost ne uliva poverenje.

Izabrane vesti

Posle kiše dođe duga, ali se ta dva fenomena kod Lokomotive prečesto se smenjuju. Serija pobeda, pa poraza i zatim niz novih dobrih rezultata. Čelnici kluba iz Moskve posmatraju svaki potez Marka Nikolića pod lupom, a mir je kupljen, barem na određeno vreme, sa tri pozitivna ishoda. Srušila je Lokomotiva Tulu i Rubin, odigrala nerešeno na gostovanju Ahmatu i ostavila iza sebe tri uzastopna poraza u domaćem prvenstvu.

Krasnodar je još nekonstantniji. Puleni Murada Musaeva petardirali su Rotor kod kuće u minulom kolu, a u pet od osam poslednjih utakmica su poraženi. Znatno bolje Krasnodar igra na domaćem terenu nego na strani. Markus Berg i saigrači ostvarili su pet od sedam trijumfa kao domaćini, a jedini tim koji je odneo ceo plen iz Krasnodara je moskovski Spartak.


Evropska odiseja Krasnodara i Lokomotive završena je na različit način. Parna Lokomotiva u konkurenciju Bajerna, Atletika i Salcburga nije uspela da prezimi u Evropi. Izabranici Marka Nikolića sakupili su tri boda, završili kao poslednjeplasirani tim Grupe A Lige šampiona, a sve do samog kraja imali su šanse da preskoče Salcburga. Da se nastup u evropskim takmičenjima ne nastavi, najzaslužniji je poraz od Salcburga u Moskvi, a nadovezale su se povrede i ulazak korone u klub, pa Nikolić u Minhenu nije imao dovoljno igrača ni da popuni klupu. Krasnodar će po dobrom pamtiti debitantski nastup u Ligi šampiona. Nije bio u stanju Krasnodar da parira Čelsiju i Sevilji, ali je završio ispred francuskog Rena i obezbedio nastup u nokaut fazi Lige Evrope.

Murad Musaev nema velikih dilema oko sastava i ekipa mu je zdrava, dok je u Lokomotivi prava bolnica. Upitan je nastup Krihovjaka, Lisakoviča, Kulikova i Mukina, a Ze Luis, Dimitri Barinov, Mihail Lisov i Fedor Smolov su povređeni. Ne očekuje Marka Nikolića nimalo lak zadatak na teškom gostovanju, na kojem Lokomotiva nije slavila više od četiri godine. Krasnodar je u tom vremenskom intervalu protiv Lokomotive kod kuće utefterio dva trijumfa, a prošlogodišnji meč okončan je bez pobednika. U prvom ovosezonskom duelu dva tima, Lokomotiva je na RZD areni bila uspešnija (1:0), a gol odluke postigao je Aleksej Mirančuk čije su izvanredne partije Mašinovođe dobro naplatile. U transferu vrednom 14.500.000 evra Mirančuk je Moskvu i Lokomotivu zamenio Bergamom i Atalantom.

RUSIJA 1 – 18. KOLO

Petak

Himki - Arsenal Tula 1:0 (1:0)

/Kukarčuk12/

Subota

Rotor – Ufa 1:0 (0:0)

/Mulin 78/

Soči – Spartak Moskva 1:0 (0:0)

/Noboa 57/

Zenit - Dinamo 3:1 (2:0)

/Dzjuba 14, 34pen, Azmun 84 - Komličenko 56pen/

Nedelja

12.00: (18,0) Tambov (7,75) Rubin (1,15)

14.30: (1,98) Krasnodar (3,40) Lokomotiva M. (3,90)

17.00: (2,40) Ahmat (3,10) Rostov (3,20)

17.00: (1,35) CSKA M. (4,90) Ural (9,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ruska premijer ligaKrasnodarMarko NikolićLokomotiva Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara