Foto: (Reuters)
Foto: (Reuters)

Internasional na mišiće uz bizaran gol prekinuo crnu seriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 02:57

Pao Botafogo, tim sa najlošijom formom u Brazileirau

Posle devet mečeva bez pobede u svim takmičenjima, Internasional je konačno razbio kletvu. Nestvarno je kakve je rezultate u poslednjih mesec i po dana beležio tim koji se u šestom kolu Brazileiraa prvi put popeo na lidersku poziciju. U narednih 12. rundi nije konstantno bio prvi, ali je nepogrešivo zauzimao neku od pozicija pri vrhu. Od 18. kola nije pobedio sve do večeras (25. runda), sedam prvenstvenih utakmica zaredom, previše za ekipu sa šampionskim ambicijama. Ove noći crna serija jeste prekinuta, ali pobeda nije bila ni “u“ od ubedljive, već je čitav posao odrađen na mišiće i uz bizarnu situaciju kod pobedonosnog gola – 1:2

Od četvrtog novembra krenuo je tim sa Beire Rio da prosipa bodove u Seriji A. Nema sumnje da je “pomogla” i borba u Libertadoresu, odnosno iscrpljujući dvomeč osmine finala protiv Boke Juniors koji je brazilski velikan izgubio posle penal serije. Neće se klub iz Porto Alegrea ove sezone više boriti za južnoamerički tron, a to bi u određenoj meri moglo da olakša dalju priču u domaćem šampiontu u kojem Crveni devet bodova kaskaju za vodećim Sao Paulom od kojeg imaju utakmicu više.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, maler je razbijen i to posle preokreta protiv ekipe koju je Inter pre večerašnjeg meča dobijao tri puta zaredom i koja je uoči 25. kola vezala šest poraza. Dakle, ne bi trebalo previše veličati pobedu kluba koji je posle gola Raula Pedra od 28. minuta morao da juri zaostatak. Osam minuta kasnije Patrik je bio snalažljiv u šesnaestercu gostiju taman toliko da lopta celim obimom pređe gol liniju, a preokret je došao posle poprilično bizarne situacije sredinom drugog dela.

Glavni sudija Augusto je svirao prekršaj u napadu i lopta je pripala Botafogu. Jedan od fudbalera gostiju je ćušnuo loptu i na taj način nehotično izveo prekid, a zbunjenost ekipe Eduarda Baroke iskoristio je Juri Alberto koji je ukrao loptu i poslao je u gol nemoćnog Dijega Kavalijerija. Glavni arbitar je gledao snimak više od dva minuta, da bi nakon detaljne analize utvrdio da golu nije prethodilo ništa nedozvoljeno. Pokazao je na centar za veliko slavlje domaćin i ogromno razočaranje ekipe koja je trenutno u najlošijoj formi u Brazileirau.

U istom terminu Palmeiras je na Alijanc Parku bio ubedljiv protiv Baije 3:0, dok su dva sata kasnije na teren izašli fudbaleri Gremija čiji je trener Renato Gaušo zbog predstojećeg četvrtfinala Libertadoresa protiv Gojasa odmarao nekolicinu standardnih fudbalera. Tako oslabljen, tim iz Porto Alegrea nije uspeo da slavi, niti da postigne gol, ali je serija nepobedivosti nastavljena i sada iznosi 18 utakmica (pet remija). Gremio i ove sezone veće nade polaže u osvajanje Libertadoresa nego Brazileiraa, a prvi od dva meča sa Santosom očekuje ga u sredu od 23.15 na Vili Belmiro.

BRAZIL, SERIJA A - 25. KOLO

Subota

Atletiko PR - Atletiko Mineiro 0:1 (0:1)

/Vargas 44/

Bragantino - Fortaleza 2:1 (1:1)

/Karlinjos 13AG, Anderson 88 - Žuninjo 45+1/

Internasional - Botafogo 2:1 (1:1)

/Patrik 36, Juri Alberto 70 - Pedro 28/

Palmeiras - Baija 3:0 (3:0)

/Vilijan 6, Veiga 36, Roni 43/

Nedelja

Gojas - Gremio 0:0

Seara - Atletiko Gojanense 1:2 (0:0)

/Ču 60 - Žean 77, Roberson 90/

20.00: (1,40) Flamengo (4,50) Santos (8,50)

22.15: (3,80) Korintijans (3,35) Sao Paulo (2,05)

22.15: (2,45) Sport Resife (3,05) Koritiba (3,15)

Ponedeljek

00.30: (3,35) Vasko da Gama (3,10) Fluminense (2,30)

***kvote su podložne promenama




tagovi

BrazileiraoBotafogoInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara