Vensan Kompani (©Reuters)
Vensan Kompani (©Reuters)

Gent baš nema lak raspored

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.11.20. | 14:01

Posle poraza u Beogradu od Crvene zvezde Bizone čeka susret sa sve boljim Anderlehtom (18.15)

Posle Crvene zvezde - Anderleht. Gent definitvno nema lak raspored u jeku problema sa zaraženima virusom korona. Plaćaju Bizoni visoku cenu, ispostavilo se, lošim odabirom trenera na startu sezone, pošto je iskusni Laslo Bolonji u rekordnom roku otpušten, a još se nakalemio virus korona i dodatno optertio ekipu. Možda i ne treba da čude veoma loši rezultati do sada u svim takmičenjima, ali sigurno treba očekivati da se oni poprave. Da li već danas protiv Anderlehta u okviru 12. runde Župiler lige, ostaje da vidimo (18.15).

I jednima i drugima pobeda - nije fraza - mnogo znači. Oba sastava imala su visoke aspiracije pred početak šampionata, a one još nisu izgubljene, usled činjenice da se nijedan ligaški rival do sada nije naročito istakao. Vrh tabele okupiran je od strane nekoliko timova, a naknadni plej-of daje priliku za povratak u život. Bilo kako bilo, tim koji trenira Vim De Deker stiže nakon pobede protiv Beverena u protekloj rundi, dok Anderleht u meč ulazi posle trijumfa nad Antverpenom. Ukupno osam bodova deli goste iz Brisela i Bizone.

Izabrane vesti

Gent je u veoma lošem stanju. Zapravo, dramatičanom. Izgubio je četiri od poslednjih pet utakmica, uključujući u Ligi Evrope u Beogradu od Crvene zvezde 1:2. Šire posmatrano, poražen je na osam od poslednjih 10. To su strašne cifre za vrhunski klub poput Genta, koji bi zapravo trebalo da se takmiči za titulu. Kako sada paraju uši reči čelnika Genta pred početak takmičenja da su oni najozbiljniji takmac Klub Briža u šampionskoj trci.

Istina, Gent je pokazao da može da bued veoma nepredvidljiv, kao onda kada je sa 5:1 porazio Beršot, koji je u to vreme bio na prvom mestu. Ili prošle nedelje Jaremčukov het-trik za 15 minuta. Sa takvim igračem u timu, svašta može da se desi.

Sa druge strane, dugo očekivani rezultati "procesa", kako Vensan Kompani voli da kaže, počinju da postaju vidljivi. Anderlecht igra sve bolje, ali još je pred njim dug put. Rezultati postoje, što je dobra stvar za klub. Sa 20 bodova nalazi se pri vrhu takmičenja i zapravo može prilično brzo da se probije u prva tri, pod uslovom da i dalje uzima bodove.

Utakmica protiv Antverpena bila je možda pomalo netipična. Tradicionalno ne biste očekivali da Antverpen ima 70 odsto poseda lopte u meču sa briselskim velikanom. Ipak, odnos snaga narušen je poslednjih godina, i da, Antverpen je efektivno imao toliko lopte na stadionu Konstant Vanden Štok. Na kraju je Anderleht uzeo tri boda, a to je najvažnije za pristalice.

Gent u meč ulazi bez Čakvetadzea, De Brujna, Depoatra, Ngadeu-Ngađuija i Refa, dok Anderleht ima nešto više problema. Kompani ne može da računa na Koboa, Dimatu, Mihajličenka, Sardelu, Trebela i Veršerena, dok su pod znakom pitanja Dauda, Lisens i Milić.

BELGIJA 1 - 12. KOLO

Petak

Mehelen - Šarlroa

Subota

Kortrajk - Beršot 5:5 (2:1)

/Jonkere 1, Selemani 8, Mbojo 57pen, Gej 68, Sejnsburi 90 - Burden 39, 74, Holchauzer 49pen, Tisudali 50, Frans 88/

Eupen - Beveren 1:1 (0:1)

/Koh 84 - Frej 11/

Sint Trojden - Genk 1:2 (1:2)

/Suzuki 28 - Bongonda 4, 31/

Nedelja

13.30: (2,40) Antverpen (3,30) Standard (3,00)

16.00: (4,30) Ostende (3,60) Klub Briž (1,85)

18.15: (2,50) Gent (3,40) Anderleht (2,75)

20.45: (2,00) Serkl Briž (3,60) Varegem (3,60)

Odloženo

Leven - Muskron

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Župiler Pro ligaBelgija 1GentAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara