Fudbaleri PSV-a (©Reuters)
Fudbaleri PSV-a (©Reuters)

Filipsovci nemaju pravo na kiks

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.21. | 13:35

Posle poraza u Roterdamu, PSV ima imperativ pobede ako želi da pripreti lideru Ajaksu

Kopljanici su i ove sezone za koplje ispred svih. Prošla je više od polovine šampionata Holandije, a čini se da pehar pobednika Eredivizije neće menjai vlasnika. Ajaks su potresli skandali prethodnih dana, ali Dušan Tadić i drugovi imaju sedam bodova više od najbližeg pratioce, PSV iz Ajdhovena i hitaju ka odbrani krune.

Vitese, Fajenord i AZ Alkmar mogu da se uključe u borbu za Ligu šampiona, a za titulu ostaju dva najbolja tima Holandije u ovom milenijumu. Filipsovci su prošle nedelje razbijeni na roterdamskog "Tiganju" od Fajenorda (1:3) i izgubili priljučak za liderom iz Amsterdama.

Izabrane vesti

PSV više nema prava na kiks, a današnji rival na Filips areni je Tvente (16.30). Domaćin je na svom stadionu odličan. Ima osam pobeda u devet mečeva šampionata, a jedini poraz je doživeo od vicešampiona AZ Alkmara. Gosti iz Enshadea su u lošoj formi, bez pobede već pet kola, ali su bezbrižni u sredini tabele. Fudbaleri Tventea nisu zatresli mrežu rivala u Eredivizii već tri utakmice.

U napadu tima iz Ajdhovena igraće Donjel Malen i iskusni Izraelac Eran Zahavi, pojačanje iz kineskog Guangdžou R&F prethodnog leta. Najzvučnije pojačanje crveno-belih prethodnih godina Mario Gece i u novom klubu kuburi s povredama. Nemca nema skoro dva meseca u timu zbog povrede mišića. Sezonu su završili zbog teških povreda Amerikanac Rikard Ledezma i Argentinac Masimilijano Romero.

Poslednja tri meča ovih rivala su završena identičnim rezultatom – 1:1, a četiri meča u nizu dolazilo je 0-2 gola u duelima PSV-a i Tventea.


tagovi

Holandija 1HolandijaEredivizijaPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara