©Reuters
©Reuters

Derbi severa: Santos Laguna i Monterej još ne znaju za poraz

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.02.21. | 23:14

Rivali iz susednih regija odmeriće snage u Toreonu, u okivru šestog kola meksičkog prvenstva

U okviru šestog kola meksičke Klausure fudbaleri Santos Lagune će na Korona stadionu dočekati aktuelnog osvajača Kupa Meksika, ekipu Montereja (02.00). Sudar sastava iz susednih regija, koje su se kroz istoriju meksičkog fudbala sastajale u brojnim finalima, dva puta i u samoj završnici Konkakaf Lige šampiona.

Ratnici iz Toreona su posle pet odigranih mečeva šesti na tabeli, ostvarili su dva trijumfa i potom vezali tri remija. Rajadosi su sa druge strane odigrali utakmicu manje, tri puta su slavili, ali poput predstojećeg protivnika još uvek nisu osetili gorak ukus poraza. Zauzimaju četvrto mesto sa istim bodovnim saldom kao Toluka, Klub Amerika i Tihuana.

Izabrane vesti

Šestostruki šampion Meksika je pred početak sezone istakao velike ambicije angažovanjem Huana Otera iz Amjena, za sumu od 3.000.000 evra. Kolumbijac je tako postao šesti najskuplje plaćeni igrač u istoriji Santosa, a već na startu je sa golom i dve asistencije pokazao da će biti veliko pojačanje. Aperturu je okončao na osmom mestu na tabeli, ali se kroz baraž nije domogao doigravanja.

Monterej je sa petog mesta na tabeli takođe išao u baraž, ali poput velikog rivala nije igrao plej-of. U januaru je na klupu Rajadosa seo iskusni Havijer Agire. Odbrana je postala zaštiti znak petostrukog šampiona države na startu nove sezone, mreža Montereja se još uvek nije zatresla. Udarna igla ekipe je odlični Argentinac Rohelio Funes Mori, koji je krivac za tri od četiri pogotka Agireovog sastava.

Problem za Rajadose je povreda defanzivca Nika Sančeza, koji će izvesno propustiti duel sa velikim rivalom. Još uvek nije poznato koliko će trajati njegov oporavak od povrede soleusa u levoj potkolenici.

Prethodni put Santos i Monterej su se sastali u avgustu prošle godine, duel na stadionu Rajadosa okončan je bez pobednika (2:2). Ratnici nisu osetili slast trijumfa u poslednjih pet međusobnih duela. Treba očekivati tvrd meč, Monterej nije primio gol u dosadašnjem toku sezone, dok je odbrana Santos Lagune kapitulirala svega dva puta.

MEKSIKO 1, KLAUSURA – 6. KOLO

Subota

Puebla - Huarez 4:0 (2:0)

/Ormeno 5, 51pen, 70, Tabo 43/

Tihuana - Leon 2:0 (1:0)

/Manotas 6, Kastiljo 90+5/

Mazatlan - Atletiko San Luis 0:3 (0:2)

/Ibhanjez 16, 38pen, Berterame 62/

Nedelja

Gvadalahara - Nekaksa 2:2 (1:1)

Amerika - Keretaro 2:1 (1:1)

Toluka - Pumas (u toku)

Ponedeljak

02.05: (2,65) Santos Laguna (3,15) Monterej (2,60)

Utorak

04.00: (1,90) Pačuka (3,30) Atlas (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Santos LagunaMonterej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara