Aurelio de Laurentis ©AFP
Aurelio de Laurentis ©AFP

De Laurentis o Osimenu i Kvaracheliji: Ako se ne pojave ponude koje se ne mogu odbiti, ostaće još dugo ovde

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.23. | 14:53

"Jako sam dobar u sklapanju ugovora, pa kad dođu kod mene, blokirani su, tako da neće biti teško zadržati ih ovde. Međutim, nikad ne reci nikad...", kaže gazda Napolija

Aurelio de Laurentis konačno može da uživa u onome što njegov Napoli pokazuje kako u Seriji A, gde mu je otvoren put ka "skudetu", tako i u Ligi šampiona, gde je velikim korakom zagazio u četvrtfinale.

Sve deluje idealno sklopljeno i skockano u sastavu Lučana Spaletija, ekipa blista na svim poljima, iako su joj predviđali pad početkom 2023. godine.

Izabrane vesti

On ne samo da se nije dogodio, već su Napolitanci nastavili da podižu ritam igre. Dobili su na samopouzdanju i deluje da za njih više ne postoje granice. Toga je svestan i sam De Laurentis.

"U Evropi smo 14 godina i mislim da smo po tome jedini u Italiji. Bilo je lepo imati igrače kao što su Kavani, Laveci i Iguain. Sada imamo Osimena, Kvaracheliju, Kima i druge igrače u veznom redu, što znači da će ovaj tim izdržati u narednom periodu", rekao je De Laurentis.

Osimen i Kvarachelija su svojim sjajnim partijama privukli interesovanje najboljih evropskih klubova.

"Jako sam dobar u sklapanju ugovora, pa kad dođu kod mene, blokirani su, tako da neće biti teško zadržati ih ovde. Međutim, nikad ne reci nikad. Ponekad postoje ponude koje se ne mogu odbiti, pa se nikad ne zna. Što se mene tiče, gledaćemo ih još dugo kako sijaju ovde".

Irving Lozano je bio jedan od najboljih na terenu u Frankfurtu, pa nema sumnje da je deo Napolijevog dugoročnog plana.

"Sviđa mi se Lozano, on redovono dobija minute i odličan je igrač. Nedavno je promenio agente tako da se moramo sastati sa njima da razgovaramo o njegovojbudućnosti. Nadam se da će ostati još dugo. On je izvanredan igrač koji može da bude od velike koristi onima koji daju golove, a ponekad ih i sam postiže".

Šampionska titula su čeka 30 godina u Napulju.

"To je veoma važno za Napolitance. Nažalost, Dijego Maradona je umro, ali je ostavio nasleđe koje ovaj tim prati. Nadamo se da ćemo Napolitancima pružiti ono što su čekali dugo godina".

Gazda Napolija ima svoje mišljenje i o evropskoj Superligi.

"To je glupa stvar. Ne možete zamisliti takmičenje samo za nekoliko klubova. Jasno je da je Uefina formula zastarela, tako da se mora promeniti. Trebalo bi da sednemo sa Uefom i pokušamo da shvatimo kako da donesemo 10 milijardi evra ili dolara na sto. Ovde je problem što nema dovoljno novca, igramo previše, igrači pripadaju klubovima i postoji rizik od povreda koje niko ne plaća".

Ipak, oni koji su najvažniji su navijači, zbog koji se fudbal i igra.

"Za menje se navijači ne uzimaju u obzir. Želeo bih da kažem UEFA da bez navijača fudbal umire. Navijači prate državna prvenstva, zatim, tu su evropska takmičenja, ali hajde da napravimo jedinstveno međunarodno takmičenje koje može doneti 10 milijardi evra", dodao je De Laurentis.


tagovi

Aurelio De LaurentisViktor OsimenHviča Kvarachelija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara