Fransisko Serundolo (AFP)
Fransisko Serundolo (AFP)

Fransisko Serundolo potencijalni Novakov rival u osmini finala

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.06.24. | 22:37

Naravno, ukoliko Đoković pobedi Lorenca Muzetija u trećoj rundi

Načekao se Novak Đoković danas i umesto malo posle 20.00 časova, meč treće runde sa Lorencom Muzetijem počeo dva i po sata kasnije zbog odluke organizatora da pretumbaju program, te da na Filip Šatrije ubace i nastavak duela Grigora Dimitrova i Zizua Bergsa.

Kako bilo, srpski teniski as odigraće šest međusobni duel sa mladim Italijanom, a ukoliko pobedi 30. igrača planete, rival u osmini finala neće mu biti 14-plasirani sa ATP liste Tomi Pol, već Argentinac Fransisko Serundolo koji je bolje rangiranog Amerikanca savladao u četiri seta, za nešto manje od tri sata igre - 3:1 (3:6, 6:3, 6:3, 6:2).

Izabrane vesti

Ipak, činjenica da je potencijalni rival Đokoviću 27, a ne 14. igrač ATP liste ne mora nužno da bude i pozitivna budući da se nikada ranije nije sastajao sa Serundolom i da Novak ponekad ima problema dok se ne adaptira na igru momaka sa kojima nije ukrštao reket. Takođe, Serundolo je igrač kojem najviše prija upravo zemljana podloga.

Prolaz u osminu finala obezbedio je i Holger Rune savladavši Slovenca Kovalika (5:7, 1:6, 6:7) što znači da ćemo gledati praktično derbi između Danca i Aleksandera Zvereva. Među 16 najbolji plasirao se i Grigor Dimitrov i rival na putu do četvrtfinala biće mu Hubert Hurkač u sudaru dvojice top 10 tenisera.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara