Nenad Milijaš ostaje u Crvenoj zvezdi

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.06.24. | 13:43

Ponovo će voditi omladinski tim crveno-belih

Crvena zvezda je posle maratonske trke sa IMT-om ostala bez šampionske titule, ali će juniore najtrofejnijeg srpskog kluba i u narednoj sezoni predvoditi isti čovek, Nenad Milijaš. Legendarni vezista i bivši reprezentativac Srbije dobio je podršku svih struktura unutar kluba zbog načina rada i vođenja „klase 2005“ u sezoni za nama.

Iako je ostala bez šampionskoh pehara, treba reći da je Crvena zvezda omladinsku ligu igrala bez najvažnijih igrača generacije. Odavno su Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović prevazišli juniorski fudbal, Jovan Šljivić je prekomandovan u seniorsku ekipu, dok su, primera radi, Andrija Maksimović i Aleksej Vukićević sticali iskustvo u seniorskoj kategroji braneći boje Grafičara.

Izabrane vesti

I pored toga, pod trenerskim čekićem Nenada Milijaša stasala je nova grupa igrača. Pre svih Veljko Vukojević koji je kao krilni fudbaler skrenuo pažnju igrama u drugom delu sezone. Napredak su napravili još neki momci, i dalje u kadetskom dobu... Tu, pre sva, mislimo na štopera Veljka Milosavljevića.

Imao je Nenad Milijaš široka ovlašćenja u prethodnih 12 meseci, zajedno sa direktorom Nikolom Jelićem kreirao politiku omladinske škole Crvene zvezde. Očigledno je zadovoljio pretpostavljenje, pa će u narednoj sezoni Milijaš u ruke dobiti miksovanu generaciju. Odnosno momke rođene 2006. i 2007. godine.

Posebno od ovih mlađih u Crvenoj zvezdi očekuju mnogo. Pod komandom Slađana Nikolića, u kadetskoj konkurenciji su se šalili sa rivalima, i na kraju ubedljivo osvojili šampionsku titulu. Takođe, kadetska selekcija Srbije je uglavnom sastavljenja od momaka iz Crvene zvezde. Mnogi od njih će u narednoj sezoni sarađivati sa Nenadom Milijašom.

Legendarni kapiten nije imao dilemu kada je reč o opstanku u Ljutice Bogdana. Imao je ponudu kluba iz Mozzart Bet Superlige (nezavnično lučanska Mladost), ali je spoznao da mu stvaralački rad prija.

Pre omladinske škole Nenad Milijaš je radio kao pomoćnik Dejana Stankovića i Vladana Milojevića.

Veliki uticaj imao je na rezultate crveno-belih u eri Dejana Stankovića, posebno kada je reč o ofanzivnim prekidima.


tagovi

Nenad Milijaš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara