(Reuters)
(Reuters)

Murinjove prve reči o Feneru, već je krenuo sa izgovorima: Dolazim, ali osmorica igrača mi idu na EURO

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.06.24. | 21:10

„Neće biti lako plasirati se u Ligu šampiona, jer moramo da prođemo tri kola kvalifikacija“, kaže Portugalac

Kad se prvi put pojavila u javnosti vest da bi Žoze Murinjo mogao da sedne na klupu Fenerbahčea pripisana je senzacionalizmu, karakterističnom za tursko podneblje. Već na drugo čitanje delovalo je da je priča ozbiljna, onda su potvrde počele da stižu sa raznih strana, da bi poslednja došla direktno iz usta Portugalca.

Rekao je posebni da će doći u Istanbul, da mu se sviđa projekat, jer Fener od 2014. nije bio prvak države i zato se okrenuo proverenom imenu u trenerskom svetu. Opet, ni Murinjo se nije poslednjih godina naosvajao trofeja i otuda je pitanje kako će ova saradnja funkcionisati.

Izabrane vesti

No, biće je, više dileme nema.

Odlučio sam da odem u Fenerbahče. Doduše, još ništa nije potpisano. Može da se desi da otputujem otkom nedelje“, samo mali ogradu je ostavio iskusni strateg, ali je jasno šta želi.

Uostalom, kao gost na finalu Lige šampiona, pre utakmice Real – Borusija Dortmund, Rio Ferdinand je u ulozi novinara pitao Žozea koja je najpoznatija osoba u njegovoj listi kontakata.

Predsednik Fenerbahčea“, na prepoznatljiv način je uzvratio bivši strateg Porta, Čelsija, Intera, Real Madrida, Mančester junajteda, Totenhema i Rome.

U svim klubovima matrica je bila ista. Postavio bi sebe u ulogu žrtve i uglavnom uspevao. Zato i sad, iako još nije potpisao za žuto-plave, Murinjo je počeo da izgovorima. Od njega će se zahtevati pehar(i), ali i plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Neće biti lako da se kvalifikujemo, jer moramo da prođemo tri kola kvalifikacija. Osim toga, osmorica igrača Fenerbahčea će tokom leta učestovati na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj i neće biti na trening kampu od početka kad budu krenule pripreme. Teško će biti raditi u takvim okolnostima, ali znate da volim izazove. Boriću se za plasman u Ligu šampiona“, rekao je Žoze Murinjo.


tagovi

FenerbahčeŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara