“Kraljevi Kupova”, moglo je to i moralo ubedljivije… (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.10.20. | 03:27

Gremio pobedio, ali nije spokojan

Kada je Gremio 2016. godine osvojio peti trofej u Kupu Brazila, postao je rekorder u državi. Što i nije baš lako u konkurenciji velikana poput Flamenga, Korintijansa, Palmeirasa… Gremio je tada dobio nadimak “O rei da copas” ili u prevodu “Kralj kupova”.

Bio je to poslednji trofej Gremija u Kupu Brazila, kasnije ih je prestigao Kruzeiro.

Izabrane vesti

Sada je velikan iz Porto Alegrea u novom pohodu na trofej Kupa Brazila. Večeras je u prvom meču osmine finala savladao drugoligaša Žuventud sa 1:0. Nedovoljno ubedljivo s obzirom na očekivanja i po svemu prikazanom na meču.

Gremio je bio apsolutni favorit, a Žuventud mu je jedna od omiljenih mušterija. Na poslednjih 10 međusobnih mečeva kao domaćin ima sedam pobeda i tri remija, a Žuventud je poslednji put u Porto Alegreu slavio davne 2008. godine. Iako Gremio ne blista u brazilskoj Seriji A, ipak je reč o jednom od najjačih brazilskih timova što je pokazao i u grupnoj fazi Kopa Libertadores kroz koju je protutnjao. Zato se očekivalo da deklasira Žuventud. Ali gosti su uspeli da izbore minimalan poraz pred revanš na svom terenu sledeće nedelje.

Domaćin je večeras izašao u najjačem sastavu i kada je Isake u devetom minutu bocnuo loptu preko golmana na asistenciju Pepea, delovalo je da se sprema goleada. Ispostavilo se da je to bio jedini pogodak na meču.

Žuventud je uzvratio dobrim šansama preko najboljeg strelca Brena i Dalberta, a Gremio je do poluvremena morao da postigne makar još jedan gol. Međutim, Pepe i Fererira nisu imali svoj dan. U drugom poluvremenu su nastavili da promašuju, pridružio im se i Mateus Enrike, pa Gremio zaista može da žali što pred revanš nije obezbedio plasman u četvrtfinale. Na kraju, umalo da budu kažnjeni posle opasnog slobodnjaka Igora u nadoknadi vremena.


tagovi

Gremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara