(©MN Press)
(©MN Press)

In memoriam: Branko Rašović

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 12:02

Legendarni defanzivac Partizana preminuo u 83. godini

Samo koji dan nakon što se na nebo preselio legendarni golgeter Partizana Marko Valok, crno-bela familija dobila je još jednu tužnu vest: preminuo je Branko Rašović.

Legendarni defanzivac crno-belih, reprezentacije Jugoslavije, Borusije Dortmund napustio nas je u 83. godini.

Izabrane vesti

Tako se još jedan od velikana sa crno-bele strane Topčiderskog brda preselio u večnost, još jedan iz legendarne ekipe Partizana koja je u maju 1966. godine igrala finale Kupa šampiona. Branko Rašović nije bio jedna od „beba“ kluba iz Humske, rođen je u Podgorici i prve fudbalske korake je napravio u Budućnosti.

U Partizan je došao kao afirmisan igrač sa 22 godine i postao stub odbrane koja je gurala sve do finala Kupa šampiona u Briselu, gde je Real uspeo da preokrene rezultat (2:1) i da odnese pehar, koji je posle gola Vasovića, bio već viđen u rukama crno-belih.

Iz tog čuvenog tima većina se preselila na nebo. Podsećamo, finale su igrali: Šoškić, Jusufi, Mihajlović, Bečejac, Vasović, Rašović, Bajić, Kovačević, Hasanagić, Galić, Pirmajer.

Posle pet godina, odigranih više od 200 utakmica, Rašović je prešao u Borusiju Dortmund, za koju je igrao takođe pet godina. U dresu reprezentacije Jugoslavije odigrao je deset mečeva.

Karijeru u Partizanu napravio je i njegov naslednik Vuk Rašović.


tagovi

FK PartizanBranko Rašović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara