(©Reuters)
(©Reuters)

Roj Kin se ponovo obrušio na Pikforda, Karlsli jedva čeka povratak među mlade

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.10.24. | 11:17

Odjeci poraza Engleske od Grčke na Vembliju

Prve dve utakmice u ulozi vršioca dužnosti selektora A reprezentacije dobro su prošle, ali na trećoj se Li Karlsli spotakao. Engleska je kao domaćin poražena od Grčke sa 1:2, pa u drugu polovinu grupne faze Lige nacija ulazi sa tri boda manje od Helena.

Prilika za popravni je u nedelju u Finskoj, protiv rivala koji je doživeo tri poraza u prve tri utakmice. Posle izdanja na Vembliju, sigurno je da će Karlsli napraviti određene promene, a jedna je već izvesna. Zbog povrede u timu neće biti Bukaja Sake, koji je morao da bude zamenjen početkom drugog poluvremena meča sa Grčkom.

Izabrane vesti

Da se pita Roj Kin, nekadašnji vezista Mančester Junajteda, na klupi bi verovatno ostavio i Džordana Pikforda. Nije bio zadovoljan Irac kako je golman Evertona čuvao gol Engleske u ovoj utakmici, a zaista je 30-godišnjak iz Sanderlenda imao nekoliko neshvatljivih grešaka u proceni i dodavanju lopte.

Čak pet puta su Grci savladali Pikforda, ali su srećom po njega samo dva gola priznata.

"Svojim dekoncentrisanim reakcijama on šalje poruku ostatku ekipe koja nije dobra. Ponovo mu je nedostajalo hitrine i odlučnosti", pričao je Kin tokom komentarisanja utakmice na britanskom ITV kanalu.

Posebno kritički nastrojen nekadašnji fudbaler bio je u situaciji kada je Pikford poslao nepreciznu loptu ka saigraču.

"Šta to radi? Mora brže... Sjajna reakcija Grka, poruka saigračima da nikada ne odustaju. Bio je uporan i to mu se isplatilo, ali loša poruka Pikforda njegovoj ekipi".

Razočaran nastupom engleskog golmana bio je i nekadašnji reprezentativac Ijan Rajt.

"Evo ga ponovo, zaplivao je u prazno i sada je uhvaćen na ničijoj zemlji. Veoma nervozan nastup", ocenio je nekadašnji golgeter.

Ovo, inače, nije prvi put da Roj Kin javno kritikuje golmana Evertona. Više puta dosad činio je to komentarišući utakmice kluba iz Liverpula protiv Mančester Junajteda. Deluje da će nastaviti s tim...

"Tako je uvek sa Pikfordom, neće se posle ovoga promeniti", smatra Kin.

Za razliku od golmana, dežurni kritičari engleskog fudbala ovaj put poštedeli su trenera. Ima to smisla, pošto je i Li Karlsli svestan da je samo privremeno na poziciji selektora A tima.

"Moj posao je jasan, tu sam još tri utakmice i onda ću, nadam se, nazad u mladu reprezentaciju. Učinak u Ligi nacija neće imati nikakav uticaj. Nisam poleteo posle prvog ciklusa, kada smo imali dve pobede, niti sam sada zabrinut šta će biti sa mnom", izjavio je Karlsli koji je preuzeo A reprezentaciju Engleske po odlasku Gereta Sautgejta do imenovanja novog selektora, mada takvog još nema na vidiku.

U odsustvu lakše povređenog Harija Kejna, Karlsli je protiv Grka zaigrao bez klasičnog špica, ali sa Belingemom i Fodenom kao najisturenijima, a Palmerom iza njih. Ofanzivnije nego inače.

"Sa igračima koje imamo na raspolaganju moramo nekada da budemo kreativni i hrabri u odabiru formacije. Mogao sam lako da ostanem pri starom i zaigram sa devetkom. Imao sam ih dvojicu na klupi (Solanke i Votkins), ali smatrao sam da je bolje pokušati nešto drugačije nego inače. To nije nešto što sam iznenada odlučio, razmišljao sam o tome dugo i naporno i mislim da ne bi trebalo isključiti i ovu opciju", rekao je vršilac dužnosti selektora Engleske.

S obzirom na to da protiv Grka promena formacije nije donela rezultat, možda će se Karlsli već za nedeljni duel u Helsinkiju vratiti na staro...


tagovi

Roj KinLi KarlsliDžordan Pikfordreprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara