Roberto Mančini (Reuters)
Roberto Mančini (Reuters)

Mančini izgubio živce: Hoćete da vam pokažem račun u banci?

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 11:03

Italijan na meti kritika u Saudijskoj Arabiji zbog velike plate i slabih rezultata

Ulažu Saudijci megalomanski u fudbal poslednjih godina, dobili su i organizaciju Mundijala 2034. godine, ali neke stvari ne napreduju. Naprimer, reprezentacija je počela da nazaduje. Iako je Saudijska Arabija poslednjih tridesetak godina skoro pa redovan učesnik Mundijala (propustila samo dva od poslednjih osam), za plasman na sledeći bi mogla da izvisi.

U Aziji se trenutno igra treća faza kvalifiacija za SP 2026 u kojoj po dva najbolja tima iz tri grupe imaju zagarantovan direktan plasman. Saudijska Arabija posle tri kola zauzima treću poziciju u grupi sa istim brojem bodova kao drugoplasirana Australija. Prvoplasirani Japan polako odmiče, a sinoć je slavio baš na tlu Saudijske Arabije (2:0).

Izabrane vesti

Popularnim Zelenim sokolovima je to bio prvi poraz u kvalifikacijama, ali ni u prva dva kola nisu ostavili dobar utisak. Na svom terenu su remizirali sa autsajderom Indonezijom, dok su u Kini slavili golom u 90. minutu i napravili srećan preokret.

Na metu kritika je već stigao selektor Roberto Mančini. Sinoć je posle poraza od Japana imao raspravu sa predstavnicima medija. Planuo je na konstataciju japanskog novinara da njegov tim loše izgleda na terenu s obzirom koliko on mnogo zarađuje.

”Hoćeš li možda da ti pokažem moj bankovni račun? Kad te već toliko interesuje...”, odgovorio je temperamentni italijan i nastavio:

”Prvo me pitate zašto igram sa četvoricom defanzivaca, onda zašto ne igram. Odlučite se”.

Italijan je preuzeo Saudijce pre godinu dana za faraonsku platu od 25.000.000 evra godišnje i najskuplji je selektor u svetu fudbala. Očekivalo se da napravi iskorak, ali rezultati su slabiji nego ranije. On za to krivi velika ulaganja u saudijski fudbal.

”Pre tri godine su svi saudijski reprezentativci bili standardni u klubovima. Danas 50 do 60 odsto naših igrača ne igra u svojim klubovima jer su stranci zuazeli mesta. Imam previše reprezentativaca koji greju klupe”, rekao je Mančini.

Saudijce za pet dana očekuje meč kod kuće protiv Bahreina koji ima isti broj bodova. AKo i tu ne pobede, biće u ozbiljnim problemima jer do kraja od šest utakmica, imaju čak četiri gostovanja. Doduše, iako ne završe među dva prvoplasirana u grupi, imaju šansu kroz dva plej-ofa do kraja da se dokopaju Mundijala. Baraž donosi još dva direktna mesta na Mundijalu, a tu je i poslednja opcija u kojoj predstavnik Azije igra interkontintinentalni baraž.

Međutim, niko u Saudijskoj Arabiji nije očekivao da će posle silnih ulaganja u fudbal poslednjih gosdina, reprezentacija da dođe u ovakvu situaciju... Pogotovo sa najplaćenijim selektorom na svetu.


tagovi

Roberto Manćinireprezentacija Saudijske Arabije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara