Trener Radnika Zoran Vasiljević (©Starsport)
Trener Radnika Zoran Vasiljević (©Starsport)

Surduličani vole kada su autsajderi

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 11:43

Trener Radnika Zoran Vasiljević optimista je pred gostovanje Javoru u Ivanjici (petak, 19) u debiju 11. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije

Derbi na otvaranju 11. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije. Ovog petka od 19.00 časova sastaće se dva tima koja su prošle sezone igrala u elitnom takmičenju i koja apsolutno imaju ambiciju da se što pre vrate tamo – Javor i Radnik iz Surdulice.

Zasad nisu previše daleko od prve dve pozicije, koje garantuju povratak u Mozzart Bet Superligu. Javor je četvrti sa 19 poena, tri manje od drugoplasirane Mladosti GAT, dok je Radnik šesti sa 14 bodova.

Izabrane vesti

Utoliko je značajniji ovaj njihov susret u Ivanjici, tek drugi koji će od početka sezone Javor odigrati na svom stadionu. Prvih nekoliko mečeva je gostovao, dok se renovirao teren, a susret sa Smederevom je odigran pred oko 1.200 navijača. Sličnoj poseti u Javoru se nadaju i ovog popodneva iako vreme neće biti idealno i očekuje se kišno vreme.

Deluje da ni Surduličani ne bi imali ništa protiv toga da ih na tribinama ugosti veliki broj protivničkih navijača. Sudeći po rezultatima od početka sezone, izabranici Zorana Vasiljevića su se najbolje snalazili kada je autsajder.

Bolje igramo u gostima i protiv favorita, pa u Ivanjici želimo ishod meča kao na dva gostovanja u Beogradu. Dakle, da ostvarimo povoljan rezultat, jer na svom terenu teško igramo protiv defanzive i slabijih rivala“, objasnio je Vasiljević.


19.00: (2,45) Javor (2,95) Radnik Surdulica (3,00)


Doduše, Radnik je sa četiri gostovanja osvojio sam očetiri poena. U Leskovcu je odigrao 1:1 sa Dubočicom, a u Beogradu je savladao Voždovac sa 3:1. Mačva u Šapcu i Grafičar u Beogradu su mu naneli minimalne poraze, ali daleko od toga da su Surduličani odigrali slabo na tim utakmicama.

Javor na poslednjih šest mečeva ne zna za poraz, a u tom periodu je primio samo dva gola. Savladao je Slobodu (1:0), Trajal (3:1), Smederevo (2:0) i Mačvu (2:0), dok je odigrao nerešeno sa Slovenom (0:0) i Dubočicom (1:1).

Prošle sezone u Mozzart Bet Superligi Javor je savladao Radnik na sva tri susreta. U Surdulici je dvaput bilo po 1:0 za goste, dok je u Ivanjici bilo 2:1.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 11. KOLO

Petak

19.00: (2,45) Javor (2,95) Radnik Surdulica (3,00)

Subota

15.00: Inđija – Mačva

15.00: Radnički Sremska Mitrovica – OFK Vršac

15.00: Trajal – Sloven Ruma

15.00: Zemun – Borac 1926

18.00: GFK Sloboda Užice – GFK Dubočica

18.00: Voždovac – Grafičar

Ponedeljak

15.00: Mladost GAT – Smederevo 1924

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeJavorRadnik SurdulicaZoran Vasiljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara