Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kurijer o Đokoviću: Nedelje provedene na prvom mestu jako važne za trku najboljeg ikad

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.10.20. | 16:29

"Kao i godine završene na prvom mestu"

Želja Novaka Đokovića je da obori rekord po broju nedelja na tronu, koji drži Rodžer Federer, koji je u karijeri 310 sedmica bio broj 1. Ako Đoković ostane na prvom mestu ATP liste, bez prekida, trebalo bi 8. marta naredne godine da postane novi rekorder.

A, prvi uslov za to je da kraj 2020. godine dočeka kao broj 1. I to će uraditi ako danas nadigra danas Bornu Ćorića u Beču. Tako bi izjednačio rekord svog idola, Pita Samprasa koji je šest godina završavao kao prvi.

Izabrane vesti

O svemu tome govorio je i čuveni bivši teniser Džim Kurijer. On je nekada bio prvi teniser sveta i završio je 1992. godinu na tom mestu ispred Samprasa.

"Kada ocenjujemo najveće svih vremena imamo tendenciju da precenimo velike titule u singlu. Nedelje provedene na prvom mestu, kao i godine završene na prvom mestu, su takođe veoma važne kako bismo najbolje sagledali situaciju", rekao je Kurijer za Tennis.com.

Potom je dodao…

"Pitovih šest godina zaredom je neverovatno. Za to je, osim nadmoćne igre, bilo potrebno imati i fizičku i mentalnu konstantnost. Novakova sposobnost da pronađe svoje mesto igrajući sa Federerom i Nadalom je podjednako teško kao i Pitovih šest godina u nizu", objasnio je Kurijer.

Mnoge interesuje da li Đoković može da bude istorijski broj jedan.

"Mislim da on može da bude 'broj 1' još dugo ukoliko ostane fokusiran i zdrav. Postoje samo dve stvari koje možda mogu da ga spreče u tome, a to su – zdravlje i Nadal. Biti 'broj 1' na kraju godine u bilo koje vreme je velika čast i ja sam na to veoma ponosan. Nema sumnje da je Novak dominirao u muškom tenisu ove godine, ponovo. Statistika ne laže", istakao je Kurijer.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara