Kilijan Embape (©AFP)
Kilijan Embape (©AFP)

Embape dodatno iznervirao Francuze: Tražio odmor, a provodi se u Stokholmu?

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 14:51

Kapiten Trikolora se nije odazvao pozivu selektora zbog povrede, ali je slobodne dane u Realu iskoristio za put u Švedsku

Na insistiranje Real Madrida, a u dogovoru sa selektorom Didijeom Dešanom, Kilijan Embape nije se odazvao na poziv u reprezentaciju za oktobarske duele sa Izraelom i Belgijom u Ligi nacija. Nije to prevelik udarac za ekipu, bez njega su Izraelci lako savladani sa 4:1, ali je javnost u Francuskoj prilično razočarana odlukom kapitena.

Umesto da bude primer drugima, Embape je tražio da bude pošteđen pomenutih utakmica kako bi se dodatno odmorio i spremio za izazove koji ga čekaju sa Realom. Nema sumnje da je veliki uticaj na tu odluku imao madridski klub, s obzirom na to da je francuski golgeter nedavno izašao iz povrede i još hvata zalet za formu zbog koje je doveden na Santijago Bernabeu.

Izabrane vesti

Probao je Dešan da ubedi javnost da ne sumnja u Embapeov patriotizam i posvećenost državnom timu, izjavivši da je pristao na dogovor, međutim, Realov as dobrano je pogoršao situaciju dozvolivši da bude primećen i uslikan u Stokholmu. Švedski list Aftonbladet objavio je Embapeove fotografije po izlasku iz resotrana u društvu prijatelja, a navodi se i da je potom otišao u jedan od noćnih klubova švedske prestonice.

Nije novost da slobodne dane od klupskih obaveza tokom reprezentativne pauze fudbaleri koji nisu u nacionalnim timovima koriste za odmor, ali uglavnom je to u krugu porodice i daleko od očiju javnosti. Embapeova odluka da izabere odlazak u Stokholm nije baš uobičajen izbor. Posebno ne imajući u vidu atmosferu u francuskoj javnosti nakon što se nije odazvao pozivu selektora.



tagovi

Kilijan EmbapeReal MadridFudbalska reprezentacija Francuske

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara