Komentari na vest

U Kataru Argentinci, u Nemačkoj hit je 200.000 Škota: Ne mešajte nas sa Englezima, pobedite ih!

N

Napred Škoti

pre 18 dana

Finale Srbija-Škotska i da pobedi bolji (mi) ;)
m

miile

pre 18 dana

ma gade mi se....98me su izjavljivali da toliko mrze engleze,da bi navijali i za Srbiju protiv njih...e,toliko nas vole
B

Bio u Kataru

pre 18 dana

Navijacki Katara su bili Marokanci! Odlicni i Meksikanci, dosli u ogromnom broju, ali nazalost ispali rano... Dosta i Argentinaca, ali nije da su bili broj 1
Р

Република Српска

pre 18 dana

Поред наших навијам за наше двије православне земље, Румунији и Грузију... А симпатије иду Шкотима, Чесима и Словацима! Сви остали мање више не воле Србе... Можда у ову групу симпатизера могу и Пољаци јер колико толико народ пољске има поштовање према Србима!
Р

Република Српска

pre 18 dana

Поред наших навијам за наше двије православне земље, Румунији и Грузију... А симпатије иду Шкотима, Чесима и Словацима! Сви остали мање више не воле Србе... Можда у ову групу симпатизера могу и Пољаци јер колико толико народ пољске има поштовање према Србима!
R

Rubikova kocka

pre 18 dana

Šta smo sve kao narod prošli u zadnjih 150 godina pa mi bi trebali da imamo najveću podršku na evropskom prvenstvu, a to ustvari imaju pojedine nacije koje su npr. nastale na mučki način 91' npr..... Navijači Škotske se zovu Tatran Army, jel teško u Srbiji napraviti navijačku organizaciju pa da se krene mic po mic... Neka ima i 10.000 članovia u Srbiji pa neka bude po 5 hiljada iz RS i CG,ovo pišem samo za nas region a da ne govorim o dijaspori i da ta navijačka grupa bude na visokoj organizaciji... A što se tiče Delija i Grobara oni neka nastave da jedni drugima psuju majke!
W

Wake up

pre 18 dana

Dok Srbi ne svate da su okupirana nacija zaboravi
U

United

pre 18 dana

Podrzavam 100%
Т

Тангас

pre 18 dana

Како нпр Шкотска има све што има независна држава ,а део су Британије ? Имају Владу,Председника , репрезентације...нису дакле покрајина ,а хоће независност од Британије? Јел може неко ,ако зна,а не мрзи га да објасни .
G

Gost121

pre 18 dana

Veoma je komplikovan status krunskih zemalja UK-a, te zemlje jesu Engleska, Vels, Skotska i Severna Irska. Ukratko moze se reci da sve imaju ista prava, mogu da funkcionisu kao nezavisni entiteti ali i da sve prihvataju britansku krunu za vlast. Problem nastaje u tome sto su Englezi previse dominantni ekonomski, teritorijalno i po broju stanovnika, samim tim ostale 3 clanice UK-a su marginalizovane. Cesto se pojmovi Britanac i Britanija izjednavacaju sa Englez i Engleska upravo zbog te dominacije, i to naravno jako smeta Skotima koji su nezavistan narod u odnosu na Engleze, ali drzavno nemaju potpunu nezavisnost. Ne moze se uporediti odnos Skotska/Britanija sa nekim od odnosa koji smo mi imali u SFRJ ili sa odnosom Srbija/KiM, jer je kod njih vrlo specificna podela koja je stara vec nekoliko vekova. P.S. preporuka za film koji moze malo pomoci upoznavanju Skota, Hrabro Srce(1995)
P

Pazi

pre 18 dana

Uhh dosta je to obimno za objašnjavanje. Imaš na YT sve o tome i to na našem jeziku pa pogledaj. Zanimljivo je.
d

djaps96

pre 18 dana

nemaju samostalnu spoljnu politiku, moraju da se pridrzavaju ustava Britanije, malo li je ?
Č

Čudilo

pre 18 dana

Ne znam da li su baš pokrajina, ali imaju neku vrstu samouprave u onom što si nabrojao... ali su i dalje UK jer nemaju svoju vojsku i policiju, valutu, engleski im je primarni jezik, a i podređeni su kralju. Imali su pre Brexita referendum o nezavisnosti, 51% odlučilo da ostane.
M

Mikili TB

pre 18 dana

Tačno. Nezavisna su država ali deo Britanije ili ti UK. Zakon se malo razlikuje po nekim pitanjima, imaju dodatne državne praznike, imali su referendum pre desetak godina za izlazak iz kraljevstva ali je većina glasala da ostanu. Muž bivše kraljice Elizabete je bio princ iz Škotske, njihov sin je trenutno kralj, što mu dođe polu škot. Verovatno tokom istorije su bili srodni sa englezima, i imali krvave bitke. To je to ukratko, i da, ne vole se baš sa englezima, naravno.
Т

Тангас

pre 18 dana

Хвала свима ...добро ако немају нпр своју војску...то нисам знао .
S

Srbi mogu sve da hocu

pre 18 dana

Srbi, navjjaci, Delije i Grobari itd...ucite , vidite kako se navija !!!!!!! A ni pola nisu prosli kao mi! Njih niko nije stavio u Jasenovac, pa i sacuvali svoje skotsko kosovo...dokle braco? 4C
1

12312312312

pre 18 dana

Koga god da su nesto pitali niko nije imao ispod dva promila u sebi
c

coki976

pre 18 dana

a ti si mnogo pametan
P

Pazi

pre 18 dana

Kakve to veze ima? Ovi naši i trezni prave probleme bar kod nas. Nadam se da tamo neće.
?

??

pre 18 dana

Pa mi pravimo razliku izmedju engleza, skota, velzana. Nismo mi ne obrazovani kao nemci, francuzi, italijani koji ni svoju zemlju ne poznaju. Za njih i dalje postoji jugoslavija, cehoslovacka, sssr. Mesaju nas i hrvate, stavljaju nas pod isti kos. Nemaju oni pojma o zivotu
L

Lektor

pre 18 dana

Kaze se "neobrazovani". Takodje, proveri deo gramatike koji pojasnjava kada se koriste velika slova u sred recenice, neki prvi, drugi razred osnovne, da ti pomognem malo.
h

haha

pre 18 dana

Sreća pa nismo NE OBRAZOVANI :D
m

milutin 15

pre 18 dana

baš ne zivo zanima, da li Škoti raspravljaju i pljuju igrače Seltika i Rendžersa, u zavisnosti ko za koga navija, čak nisu ni iste vere,ovi katolici a ovi protestanti,šta uradiše titini blizanci,zatrovaše Srbiju,da li tamo postoje funkcioneri koji pozivaju na bratoubilački rat radi svoje lične pljacke i bogaćenja,Srbija dok se ne reši petokraka,nikad napred neće krenuti
M

Meraklijaa

pre 18 dana

Dok se ne narod reši zvezde* nece biti napretka. Zvezda je najveći problem ove države ne samo u sportu, već i mnogim drugim stvarima društva. Mnogi ne vide ali upravo velika većina stvari počinje od nje i ne znaju da je najslabija tačka ove vlasti upravo zvezda. Ako ona padne pašće i ovi.
H

Heavy metal

pre 18 dana

Petokrake nema već 34 godine. Nije do simbola, do ljudi je.
R

Relano

pre 18 dana

To sam svatio kao dete a i nisam iz BG, pa sam poceo da navijam za Vosu jer sam iz NS. Ne mrzim vecite, navijam za njih u Evropi kao i za svaki srpski klub ali nisam mogao da trpim te svadje i podele medju Srbima. Reprezentacija mi je n prvom mestu pa Vosa. Normalan sam navijac. Pozz braco
@

@meraklija

pre 18 dana

Nisi ti Meraklija, ti si Grobar iz Nisa
R

Red Star Belgrade

pre 18 dana

@Meraklijaa Dok se drzava ne resi zla zvani JSD Partizan do tada ce biti takvo stanje kod nas. Nema veceg zla od Partizana (Tole Karadzic titule). Jos si se potpisao Meraklija ,a navija za zlo 😂😂😂 verovatno isti covek koji pljuje C.Zvezdu sa raznih nickova jer mu je zivot unisten zbog Crvene Zvezde.
P

Petokraka ili Naprednjaka??

pre 18 dana

Da nam se rešit naprednjaka sve bi krenulo bolje..
Č

Čudilo

pre 18 dana

Seltik su osnovali Irci (koji su uglavnom katolici). Njihov Old Firm nije baš za poređenje sa našim Večitim derbijem po tom pitanju, jer su i Zvezdu i Partizan osnovale komunističke glavešine, umesto BSK-a (ne mešati sa Borčom) i Jugoslavije, koji su bili simbol monarhije.
B

Barajevac

pre 18 dana

Braca Skoti.. Jedan moj drugar je bio tamo par godina. Kazu isti su kao i mi, ni nalik englezima. englezi su uvek bili i bice kukavice-jaki su samo kad ih je vise ili ako su nadmocniji ali ako su u manjini ili egal onda beze. zato su skoti zakon za njih, mnogo hrabriji i srcaniji narod ali ne prave nevolje kao ova st0ka. zivi bili, nemci da igraju nereseno, makari mi, mada bi bilo najbolje kad bi ih pobedili.
d

do negde

pre 18 dana

Kao mi? Mozda nasi preci, jer kod skota nema podela oko reprezentacije, autosovinizam idt....a kod nas Blizanci i njihovi naviaci? sta rade svaki dan? Kada si video nas tako da navijaju? Kada da svi nose srpski dres i da je tribina puna, pa neka bude pola puna oko 20000 navijaca? NIAKDA....ja tvrdim da smo mi navijaci krivi vise nego svaki FSS...ne znam ni jedan narod da voli vise klbove nego sto sto su 2000g , pripadnici jednog narpda, SRBI, SKOTI itd...Tito je odradio svoje... mi smo okupirani...ne truju nas dzabe sa Pinkom itd....ali mi cutimo i sve je gore. E moji Solunci sta nam urade ovi danas
b

bakicar

pre 18 dana

Hvala Englezima na rok muzici i fudbalskoj ligi.
S

SU

pre 18 dana

Da su kao mi ne bi se okupili, pljuvali bi svoje, i voleli bi vise Celtik i Rangerse od skotske… Srbi ucite, Serbs be United
М

Марк Рентон

pre 18 dana

"Phew! I haven't felt that good since Archie Gemmill scored against Holland in 1978!", чим читам нешто везано за шкотски фудбал сетим се ове култне изјаве из филма.😂
O

Old school

pre 18 dana

Чувени Trainspotting
М

Марк Рентон

pre 18 dana

@OldSchool Са лакоћом један од најбољих британских филмова икад, а и глобално, много јака порука.
A

Auslenda

pre 18 dana

Meni su Skoti i Irci jako simpaticni. Ludi kao Struja, vole Familiju i Porodicu i nebitno dal imaju ili ne podelice s tobom. Dosta putujem i imao sam prliku dosta nacije da upoznam . Englezi i Skoti ili Irci su i nebo i Zemlja
S

Slanina

pre 18 dana

Secam se veceri pre utakmice u NS 2013. Majko moja, kakvi su to likovi, piju kao nenormalni i engleski im je tesko razumljiv, ali smo se dobro druzili i ponapijali. Sutradan su lopatali stadion da bi se utakmica odigrala uopste.
I

Ili si Sbrin ili idi

pre 18 dana

Po tome vidis kakvi smo mi navijaci...ej oni nama ciste teren...pi ... nije FSS krivi koliko smo mi obicni krivi
N

NoviSad021

pre 18 dana

Secam se kad su bili kod nas u ns,cistili zajedno sneg i pili rakiju.Braca velika
Y

Yashin

pre 18 dana

Kako bi voleo da skoti veceras tuku nemce. Ma cak i nereseno ce biti ekstra. Moja prognoza za nemce: 1:1 sa skotima. 2:1 poraz protiv madjarske i 1:1 sa svicarcima.
D

Djape45║

pre 18 dana

Pesma za ovo evropsko im je hit
h

hsjsksks

pre 18 dana

Braćo Škoti vi ste svetlo u tom ostrvskom tunelu inectuoznih Engleza,podržavamo vašu nezavisnost i naplatu duga za hiljadugodišnje robovanje najvećim svetskim zločincima.
o

od sns

pre 18 dana

nema vecih zlocinaca..300 godina se Srbija nece oporaviti. kamo srece da smo pod englezimw
G

Gost1556

pre 18 dana

Sta se desava sa aplikacijom za MozzartBet aplikacijom?
г

гост

pre 18 dana

ажурира,али безуспешно,вероватно је неки баг
P

Pazi

pre 18 dana

To je forica da te navuku da danas odeš do kladionice.