Arkadijuš Milik (©Reuters)
Arkadijuš Milik (©Reuters)

Strepnja Poljaka se obistinila: U Nemačku bez Milika

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 11:42

Povreda kolena u prijateljskom meču sa Ukrajinom izbacila Juventusovog napadača sa Evropskog prvenstva

Odlično su reprezentativci Poljske odigrali protiv Ukrajine i sa tri gola za pola sata došli do pobede 3:1, ali je senku na pobedu u pretposlednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo bacila povreda Arkadijuša Milika. Već u drugom minutu utakmice napadač Juventusa našao se na travi, s bolnom grimasom na licu i držeći se za koleno.

Selektor Mihal Probjež odmah ga je zamenio, ali ispostavilo se da je povreda ozbiljna i da isksuni napadač neće moći da putuje na turnir u Nemačkoj.

Izabrane vesti

"Milik neće ići na Euro", kratak je bio Probjež nakon utakmice.

Milik nije imao baš uspešnu sezonu iza sebe. U 36 nastupa za torinske crno-bele dao je osam golova, uz jednu asistenciju, ali imao je značajnu ulogu u nacionalnom timu kao podrška Robertu Levandovskom. Umesto Milika protiv Ukrajine se na terenu našao mladi Kacper Urbanski iz Bolonje, koji više igra kao vezni fudbaler nego napadač.

Pored kapitena Levandovskog Poljaci od klasičnih napadača imaju još Karola Sviderskog iz Bolonje i Adama Buksu iz Antalije. Pre puta u Nemačku i okršaje u grupnoj fazi sa Holandijom, Austrijom i Francuskom, selektor Mihal Probjež imaće još jednu priliku za uigravanje tima, 10. juna protiv Turske.



tagovi

EURO 2024Arkadijuš MilikFudbalska reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara