Radost Poljaka (©Reuters)
Radost Poljaka (©Reuters)

Poljaci pucali iz svih oružja bez Leve: Ukrajincima puna mreža, povreda Milika brine (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.06.24. | 23:27

Škoti u nadoknadi ostali bez pobede nad Finskom...

Kuburili su u prošlosti Poljaci sa efikasnošću, bila im je to rak-rana. Zlopatili su se kada u igri nije bilo Roberta Levandovskog, ali protiv Ukrajinaca je sve bilo suprotno. Selektor Mihal Probjež je na klupi ostavio najboljeg igrača i video njegov tim u izdanju kakvo priželjkuje: pucao je iz svih oružja. Mreža Ukrajinaca bila je puna do vrha za pola sata – 3:1 (0:0).

Poljaci mogu da budu ubojiti i bez Roberta Levandovskog protiv reprezentacija koje su u njihovom rangu, može to da ih hrabri pred Evropsko prvenstvo, jer će najverovatnije sa Austrijom voditi bitku za treće mesto u grupi. Ko zna, možda i prolaz u nokaut fazu, ako se kockice poklope. Ali, ima i stvari koje brinu, a to je povreda Arkadijuša Milika.

Izabrane vesti

Samo što je meč krenuo, robusni centarford je ostao na zemlji. Ahileju je slaba tačka bila peta, a Arkadijušu Miliku – koleno. Već u drugom minutu se srušio na zemlju, lekari su utvrdili da je bolje da se ne vraća na teren. Trkaće se sa vremenom, moraće Mihal Probjež brzo da odluči šta da radi. Tokom meča je znao šta mu je činiti, to je bilo jednostavnu – gurnuo je u vatru mladog Kaspera Urbanskog iz Bolonje.

Nije mnogo trebalo Poljacima da se konsoliduju, da dođu sebi posle povrede čoveka koji je trebalo da nosi napad, uz Roberta Levandovskog. Ubacili su Ukrajince u mašinu, načisto je zakazala protivvazdušna odbrana protivniku. Dva kornera – dva gola! Plus loša reakcija štopera Valerija Bondara, krznuo je loptu glavom i prevario golmana Georgija Buščana, koji svakako da bi teško u konkurenciji Andrija Lunjina i Anatolija Trubina bio prvi izbor među stativama.

Empolijev defanzivac Sebastijan Valukijevič je bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru na isteku desetog minuta, našao se na pravom mestu u sveopštem karambolu i ćušnuo loptu preko crte. Bila je to prva situacija kada je odbrana Ukrajine zakazala. Nije mnogo prošlo i ubačaj Pjotra Zjelinskog završio je u mreži, uz pomoć Valerija Bondara. Ljutio se golman na mladog defanzivca, a nnekoliko minuta kasnije na ceo tim, jer je Taman Romančuk sve nadleteo.

Ukrajinci u kombinovanom sastavu nisu pokazali mnogo, inferiorni su bili u prvom poluvremenu. Jedina svetla tačka bio je Artjom Dovbik. Što je radio u Đironi, radi i u reprezentaciji – trese mreže kako stigne. Nezaustavljiv je u prethodnih godinu dana i definitivno će biti glavni adut Serhija Rebrova na Evropskom prvenstvu.

Bolje su Ukrajinci izgledali kada su u nastavku ušli Oleksandr Zinčeno, Mihailo Mudrik i Viktor Cigankov, nešto su bili konkretni, no ne dovoljno da bi zakuvali na Narodnom stadionu u Varšavi. Što se Poljaka tiče,  Mihal Probjež je u poslednjih pola sata dao šansu i Robertu Levandovskom i samo nedelju dana pred kontinentalnu smotru najbitnije je da je ostao čitav, da nije prošao kao Arkadijuš Milik.



tagovi

reprezentacija FinskeFudbalska reprezentacija Škotskereprezentacija UkrajineFudbalska reprezentacija PoljskeEURO 2024Arkadijuš MilikRobert LevandovskiPjotr Zjelinski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara