Garet Sautgejt (©Reuters)
Garet Sautgejt (©Reuters)

Sautgejt: Srbija je jak tim, morali smo da patimo, to je dobro za nas

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 01:40

“Uspeli smo da se odbranimo pod pritiskom. To je važno za ekipu. Imali smo dobre šanse da postignemo još koji gol i prekinemo neizvesnost ranije", rekao je selektor Engleske

Vicešampion Evrope stigao je u Nemačku kao prvi favorit za krunu, ali posle poraza od Islanda u generalnoj probi na Vembliju uvukao se nemir u redove Gordog Albiona. Dobar start, dominacija u prvih 20 minuta protiv Srbije, ali u ostalom delu meča Orlovi su bili ravnopravan rival. Na kraju sjajan prodor Bukaje Sake i odlična egzekucija Džuda Belingem bilo je dovoljno za tri boda Ostrvljana.

Nisu Englezi pokazali na premijeri zašto ih mnogi vide na kontinentalnom tronu. Posle meča selektor Garet Sautgejt je bio miran i zadovoljan sa tri boda na startu Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

Srbija je jak tim, morali smo malo da patimo, što mislim da je jako dobro za nas", rekao je selektor Engleske i dodao:

Uspeli samo da se odbranimo pod pritiskom. To je važno za ekipu. Imali smo dobre šanse da postignemo još koji gol i prekinemo neizvesnost ranije, ali nismo uspeli da iskoristimo neke prilike. Svidelo mi se što smo morali da patimo bez lopte, jer je to oblast igre na kojoj smo mnogo radili ove nedelje. Očigledno smo bili mnogo bolji nego prošle nedelje”.

Engleske novinare najviše je zanimala odluka da Trent Aleksander Arnold bude zadnji vezni sa Deklanom Rajsom. Sautgejt je insistirao tokom pripremnih utakmica, ali i na premijeri na EP, da TNT bude partner radilici Arsenala. Aleksander Arnold je bio u velikoj meri uključen u igru, ali imao je i greške. Posle njegovog loše reakcije, Aleksandar Mitrović je imao šansu za izjednačenje odmah posle pogotka Belingema.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Četvrtak, 15.00: (4,80) Slovenija (3,60) Srbija (1,85)

Konor Galager je ušao da zameni Aleksandra Arnolda u poslednjih 20 minuta. Sautgejt je bio zadovoljan izdanjem igrača Liverpula.

Moram da kažem da je bio veoma marljiv u tome da se pravilno pozicionira na terenu. Očigledno je da Džud bio istureniji, tako da mislim da se Trent jako dobro prilagodio svojoj poziciji. Dobro je koristio loptu. Na kraju smo želeli sveže noge. Konor može brzo da dođe do lopte, moramo to da iskoristimo u daljem toku šampionata”, istakao je Sautgejt.



tagovi

reprezentacija EngleskeGaret SautgejtTrent Aleksander ArnoldKonor Galagerfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara