Niklas Filkrug (©Reuters)
Niklas Filkrug (©Reuters)

Ridigerova povreda glavobolja za Nagelsmana, Filkrug bi mogao da zameni Haverca u špicu

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.06.24. | 11:12

Evropsko prvenstvo: Panceri (21.00) dočekuju Dance u Dortmundu u drugom paru osmine finala. Napadač Borusije Dortmund verovatno menja nezapaženog Kaija Haverca. Šloteberk umesto suspendovanog Taa, a Anton alternativa ako se ne oporavi as Reala

Odmorili smo se dva dana od fudbala, ali sada ide poslastica na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj – nokaut faza. Nema više popravnog. Osim Hrvatske, trećeplasirane selekcije s Mundijala u Kataru, ostale najbolje reprezentacije Starog kontinenta su tu. Hit šampionata je Gruzija. Debitant je dobio Portugaliju i izborio osminu finala.

Nemačka, domaćin šampionata, pre početka takmičenja je bila treći favorit, iza Engleske i Francuske. Posle lakih pobeda nad Škotskom i Mađarskom, usledio je mršav remi sa Švajcarcima i to golom u sudijskoj nadokandi. Verovatno su malo i kalkulisali izabranici Julijana Nagelsmana, a pravu snagu Pancera mogli bismo da vidimo večeras (21.00) u Dortmundu na stadionu Signal Iduna parku iliti Vestfalenu. Rival je Danska. Ni Skandianvci nisu briljirali u grupnoj fazi, u osminu finala su stigli posle tri remija.

Izabrane vesti

Čini se da je zenit selekcije sa severa Evrope bio pre tri godine na EP kada je Danska stigla do polufinala i ispala posle produžetaka od Engleske na Vembliju (1:2). Posle eliminacije u grupnoj fazi u Kataru, sada je na putu do četvrtfinala kontinentalnog šampionata supersila koja posle zlata na Mundijalu u Brazilu 2014. godine je, ipak, u silaznoj putanji. Posle kraja ere sa Joakimom Levom i loše avanture sa Hansijem Flikom, Nagelsman pokušava Pancere da vrati u vrh sa mladim zvezdama Musijalom i Vircom, uz "tatu" Krosa koji završava karijeru posle ovog šampionata.

21.00: (1,70) Nemačka (3,80) Danska (6,00)

Nagelsman za duel sa Skandinavcima ne može da računa na stuba odbrane Džonatana Taa. Sjajni štoper, jedan od najzaslužnijih za "Salataru" Bajera iz Leverkuzena, dobio je dva žuta kartona u grupnoj fazi, pa je suspendovan za duel sa Dancima. Najverovatnija zamena za asa Farmaecuta je Niko Šloteberk iz vicešampiona Evrope, Borusije iz Dortmunda. Pod znakom pitanje i i igranje asa Reala Antonija Ridigera. On ima problem s mišićem. Ako ne bude mogao na teren će kapiten Štutgarta Valdemar Anton.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Mogao bi selektor Nemačke da promeni i napadača. Kai Haverc se nije proslavio u grupnoj fazi, a šansu bi mogao da dobije iskusni Niklas Filkrug. Fudbaler Dortmunda je postigao dva gola s klupe protiv Škotske i Švajcarske. Odigrao je samo 76 minuta na šampionatu i verovatno ubedio mladog stručnjaka da mu je mesto u startnih 11. On je s klupe dao čak četiri pogotka na velikim turnirima i po tome je rekorder u dresu Pancera.

Danska je veoma dobro organizovan tim. Postoje faze u kojima je veoma agresivna u odbrani, a onda pravi odlične napade jednim dodirom. Ima mnogo iskusnih igrača u timu i jasnu strukturu. Težak protivnik, sigurno je stadion u Dortmundu veoma glasan, a ja sam to iskusio mnogo puta kao protivnički trener. Nadam se da ćemo i sada da imamo sličnu buku”, rekao je Nagelsman.

NIKLAS FILKRUG DAJE GOL DANCIMA - KVOTA U MOZZARTU JE 3,00.

Ni Danska ne može da računa na najjači tim. Van stroja zbog karona je zadnji vezni iz lisabonskog Sportinga Morten Hjulmand, strelac sjajnog gola protiv Engleske u drugom kolu Grupe C. Umesto njega mogao bi šansu da dobioje nekadašnji igrač Verdera, Dortmunda i Hofenhajma Tomas Dilejni.

NEMAČKA ŠAMPIONA EVROPE - KVOTA U MOZZARTU JE 6,70.

Ne bi trebalo da bude mnogo “tumbanja” kod Danaca. U napadu ostaju Vind i Hejlund, dok je Poulsen džoker selektora Kaspera Hjulmanda na ovom šampionatu. Eriksen će biit dirigent na sredini trena.

Na početku šampionata sam smatrao Nemačku jednim od favorita. Ima kvalitet i talenat i dobro se pokazala u grupi. Ali, imamo i mi kvalitet i talenat, a oni će morati da budu veoma, veoma dobri da nas pobede. Znamo da će navijači koji putuju u Dortmund dati sve od sebe da nas inspirišu”, istakao je Hjulmand.

Golman Nemačke Manuel Nojer upisaće 18. utakmicu na Evropskom prvenstvu, više nego bilo koji drugi čuvar mreže u istoriji. As Bajerna je bio u timu na EP 2012. godini, kao i Toni Kros, Ilkaj Gundogan i Tomas Miler.

POTENCIJALNI SASTAVI

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer – Kimih, Anton, Šloterbek, Mitelšet – Andrih, Kros – Musijala, Gundogan, Virc – Filkrug

DANSKA (3-4-1-2): Šmajhel – Anderson, Vestergor, Kristensen – Bah, Dilejni, Hojbjerg, Mele – Eriksen – Vind, Hejlund

------------------------------

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO U NEMAČKOJ – OSMINA FINALA

Subota

18.00: (3,40) Švajcarska (2,95) Italija (2,65)

21.00: (1,70) Nemačka (3,80) Danska (6,00)

Nedelja

18.00: (1,48) Engleska (4,30) Slovačka (9,00)

21.00: (1,25) Španija (6,40) Gruzija (16,0)

Ponedeljak

18.00: (2,00) Francuska (3,25) Belgija (4,70)

21.00: (1,45) Portugalija (4,60) Slovenija (9,00)

Utorak

18.00: (8,50) Rumunija (4,25) Holandija (1,50)

21.00: (1,95) Austrija (3,50) Turska (4,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EURO 2024Fudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija DanskeNiklas FilkrugNiko Šloterbek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara