Hari Kejn nadvisio u skoku Miloša Veljkovića (©Reuters)
Hari Kejn nadvisio u skoku Miloša Veljkovića (©Reuters)

Pobedi se u zube ne gleda, ali na Ostrvu razočaranje; Širer: Bilo je teško za gledanje

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.06.24. | 03:51

„Mislim da sa igračima koje imamo moramo bolje da kontrolišemo utakmice“, rekao je Rio Ferdinand

Za Engleze će sve osim titule šampiona Evrope da bude neuspeh. Pre tri godine na svom terenu su bili vicešampioni, poklekli su u finalu protiv Italije posle penala. U Nemačku su došli kao najveći favorit. Garet Sautgejt ima „zveri“ u napadu i veznom redu, ali samo jedan gol u mreži Predraga Rajkovića na premijeri Evropskog prvenstva.

Pobedi se u zube ne gleda, ali... Na Ostrvu razočaranje igrom Albiona na startu. Komentator Bi Bi Sija Alan Širer priznao je da nije uživao u gledanju drugog poluvremena.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme smo kontrolisali rezultat i zasluženo poveli do odlaska na odmor. Međutim, posle pauze bilo je teško za gledanje“, rekao je nekadašnji as Blekberna i Njukasla.

Bi Bi Sijev stručni konsultat Rio Ferdinand se složio sa nekadašnjim saigračem iz reprezentacije.

Alan Širer je to rekao u komentaru, mi smo patili. Čini se da nam je u pojedinom trenucima nedostajalo malo prisebnosti. I ponekad je postajalo „klizavo“. Mislim da morate da uzmete pozitivne stvari iz ove utakmice, a to su čist gol i novi bekovski par. Pobede je pobeda. Uopšte nije važno kako počinješ, već kako završavaš šampionat“, rekao je bivši štoper Mančester Junajteda.

Četvrtak, 15.00: (4,80) Slovenija (3,60) Srbija (1,85)

Ferdinand je rekao da su Tri lava patila posle prekida.

Mislim da sa igračima koje imamo moramo bolje da kontrolišemo utakmice. Taktički, nije mi se dopalo ono što je Engleska uradila u drugom poluvremenu. Bili smo traljavi u pogledu pozicioniranja. Nastala je panika. Srbija je dobra ekipa, fizički jaka. Ima zaista dobre igrače, ali protiv boljeg tima, bićete kažnjeni za ovakvu igru. I znam da je to tek početak turnira, ali to je nešto na čemu treba da nauče i moraju brzo da nauče, jer su u drugom poluvremenu bili negledljivi“.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Bivši vezista Arsenala i Čelsija Sesk Fabregas želi da vidi više od velikih engleskih igrača.

Sve je stvar mentaliteta. Ne možete mi reći da igrači poput Trenta, Fodena, Belingema, Rajsa nemaju kvalitet da drže loptu bilo gde na terenu. Ali radi se o tome da li želite dovoljno da napravite razliku i zadržite loptu za svoj tim? Da li želite da se stvari dese? Da li uživate da držite loptu pod pritiskom?“, upitao je Španac.

Sa njegovom ocenom se složio Ferdinand.

Mislim da igrači kao što je Foden moraju da budu jači, da dominiraju. Ovo je vreme da se pokažu na velikom turniru. Cela nacija ih gleda. Moraju najbolji igrači da preuzmu odgovornost i pokažu tu staloženost, koju stalno vidimo u klupskom fudbalu. Mislim da i struktura tima treba da bude u stanju da omogući igračima da to urade u ovim trenucima, da se popnu stepenik više, da kreiraju te prostore u džepovima, rotacije koje smo videli u prvom poluvremenu. Velika razlika je u tome što kada je izvršen pritisak na reprezentaciju Engleske, oni nisu odgovorili na stvarno pozitivan način“, istakao je Ferdinand.


tagovi

reprezentacija Engleskefudbalska reprezentacija SrbijeAlan ŠirerEURO 2024Sesk FabregasRio Ferdinand

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara