Memfis Depaj u duelu sa Francuskom (©Reuters)
Memfis Depaj u duelu sa Francuskom (©Reuters)

Francuska je noćna mora za Lale, ali ključno pitanje je da li igra Embape?

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.06.24. | 12:42

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj: Derbi dana u Lajpcigu (21.00). Galski petlovi bi mogli da promene formaciju ako novi as Reala ne bude u timu. Od osam utakmica u eri Didijea Dešana na klupi svetskog vicešampiona čak sedam pobeda

Francuska i Holandija su dobar deo posla oko plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva prebrinuli pobedama u prvom kolu. Ipak, prvo mesto donosi lakšeg rivala u osminu finala, a evropska i svetska supersila boriće se večeras (21.00) u Lajpcigu za pol-poziciju u Grupi D.

Lale su ostavile bolji utisak posle prvih 90 minuta šampionata, ali puca od kvaliteta kod Galskih petlova iako su se provukli protiv Austirje. Brine sve u taboru Trikolora prelom nosa Kilijana Embapea. Prve prognoze su govorile da sigurno neće biti spreman za meč sa Holandijom, ali bi verovatno najbolji igrač današnjice mogao s maskom da predvodi svoju selekciju.

Izabrane vesti

Selektor Didije Dešan je optimistično najavio da je Embape u konkurenciji, ali Ekip piše da selektor Trikolora razmatra i promenu formacije od 4-3-3 u 4-4-2 ako bude procenjeno da doskorašnji igrač Pari Sen Žermena treba da odmori. Kolo Muani bi mogao da bude zamena za novog asa Reala iz Madrida. Roviti su i veteran Olivije Žiru, zatim Saliba i Teo Ernandez, pa je startna postava vicešampiona sveta pod upitnikom. Ako i istrči Embape na teren Red Bul arene igraće pod specijalnom maskom.

21.00: (3,25) Holandija (3,45) Francuska (2,20)

U eri Didijea Dešama Francuska je noćna mora Lala. Na osam utakmica u poslednjoj deceniji čak sedam pobeda Galskih petlova i samo jedna Holandije, i to u grupnoj fazi Lige nacija 2018. godine kada je bilo 2:0.

Kada smo pobedili Holandiju u kvalifikacijama, njima je nedostajalo pet ili šest ključnih igrača. To nije isti tim, a to je dokazano rezultatima koje su od tada postigli. Biće mnogo jači tim od onog sa kojim smo se suočili u kvalifikacijama. Ostvarili smo cilj da pobedimo u prvoj utakmici, ali sada, kao što je slučaj sa Holanđanima, sledeći je pobeda u ovom meču i napad na prvo mesto”, rekao je Dešan.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

U prethodnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Galski petlovi su oba puta dobili Holanđane, na svom terenu u Parizu je bilo 4:0, a u Amsterdamu 2:1. Kilijan Embape je dao četiri gola na poslednja dva meča protiv Holanđana, pa za Oranje će biti odlično ako brzonogi as ne bude mogao da istrči na teren na istoku Nemačke.

MARKUS TIRAM DAJE GOL HOLANDIJI - KVOTA U MOZZARTU JE 4,00.

Ronald Kuman može da bude zadovoljan pobedom na premijeri. Poveli su Poljaci, ali u finišu je džoker iskusnog stratega Vout Veghorst doneo tri boda Oranju.

Ako pobedite u prvom meču to donosi smirenost i poverenje. Sve to nam treba protiv jake Francuske sa kojom smo mnogo igrali poslednjih godina. Znamo šta da očekujemo. Moramo biti jako dobri da bismo postigli rezultat koji želimo. Bilo je dosta dobrih stvari, a bilo je i trenutaka kada je trebalo da igramo hrabrije. Ključ je da mi moramo da preuzmemo inicijativu”, istakao je Kuman.

FRANCUSKA ŠAMPION EVROPE - KVOTA U MOZZARTU JE 5,50.

POTENCIJALNI SASTAVI

HOLANDIJA (4-3-3): Verbrugen, Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake - Rejnders, Šuten, Verman - Simons, Depaj, Gakpo.

FRANCUSKA (4-4-2): Manjan - Kunde, Saliba, Upamekano, Ernandez - Kante, Rabio, Čuameni, Grizman – Muani, Tiram.

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO U NEMAČKOJ

Grupa D

1. KOLO

Nedelja, 16. jun

Poljska - Holandija 1:2

/Buksa 16 - Gakpo 29, Veghorst 83/

Ponedeljak, 17. jun

Austrija - Francuska 0:1 (0:1)

/Veber 38ag/

2. KOLO

Petak

18.00: (3,80) Poljska (3,50) Austrija (2,10)

21.00: (3,25) Holandija (3,45) Francuska (2,20)

3. KOLO

Utorak, 25. jun

18.00: (1,35) Francuska (3,90) Poljska (9,50)

18.00: (2,10) Holandija (3,45) Austrija (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EURO 2024Fudbalska reprezentacija Francuskereprezentacija HolandijeKilijan EmbapeDidije DešanRonald KumanTidžani Rejnders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara