Kilijan Embape (©AFP)
Kilijan Embape (©AFP)

Embape trenirao sa maskom, mogao bi da zaigra već protiv Holandije

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 20:17

"Uradićemo sve kako bi bio na raspolaganju", izjavio je selektor Francuske Didije Dešan

Prve prognoze nikako nisu bile dobre. Francuski mediji su spekulisali da će morati na operaciju, da će propustiti ostatak grupne faze, neki čak i da je turnir za njega završen. A, prema najavama selektora Francuske Didijea Dešana, Kilijan Embape mogao bi da zaigra već na prvoj narednoj utakmici protiv Holandije.

Embape je pred kraj utakmice sa Austrijom u prvom kolu polomio nos nakon vazdušnog duela sa Kevinom Dansom te je meč morao da napusti pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Ipak, kako ne bi morao da propusti grupnu fazu, Embape je odlučio da ‘pod nož‘ ode po završetku turnira, a da je odlučan da tim odvede do samog kraja pokazao je time što se sa maskom na licu pojavio na treningu ovog popodneva, samo tri dana pošto se povredio.

Izabrane vesti

"Bez rizika nema pobeda", napisao je Embape još juče na svom Instagram profilu najavivši da bi mogao već sutra da zaigra protiv Holandije, a da za tako nešto postaje šanse potvrdio je i Dešan na današnjoj konferenciji.

"Sve ide u dobrom pravcu. Juče je, kao što ste videli, mogao da izađe da se malo bavi aktivnostima. I to će biti slučaj i večeras. Tako da sve ide u dobrom pravcu, uradićemo sve kako bi bio na raspolagajnu", izjavio je selektor Francuske.

O tome koliko bi njegovo prisustvo značilo ostatku tima ne treba trošiti reči, posebno ukoliko znamo da je na prethodne dve utakmice sa Holandijom četiri puta tresao mrežu...

Kilijan Embape (©AFP)Kilijan Embape (©AFP)



tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeKilijan EmbapeDidije DešanEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara