Dušan Tadić (©MN Press)
Dušan Tadić (©MN Press)

Dejo Savićević: Vratio bih Tadića kući u Beograd lagano

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 10:54

"Piksi je pogrešio što mu se nije zahvalio pred Evropsko prvenstvo", smatra čuveni fudbaler

Srbija je odavno završila učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj - ponovo bez prolaza grupne faze na nekom velikom takmičenju - ali o izjavi Dušana Tadića nakon utakmice sa Engleskom, prve za Orlove na turniru, i dalje se priča. Ovaj put svoj komentar izneo je čuveni Dejo Savićević, gostujući u podkastu Sportlajt na Sportklub televiziji.

Prvi čovek Fudbalskog saveza Crne Gore ističe da je još pre upozoravao Dragana Stojkovića da kapiten više nije na top nivou i da ne bi trebalo da gradi igru oko njega.

Izabrane vesti

"Ja sam Piksiju govorio posle naše utakmice u Podgorici da treba da razmišlja da mu se zahvali i da nađe drugo rešenje, jer je on u toj utakmici bio najslabiji na terenu od 20 i kusur igrača. Da nije ušao Vlahović i da mi nismo imali taj jedan peh - da li je bio faul ili nije bio faul - Crna Gora ne bi izgubila tu utakmicu", ističe Savićević.

Nekadašnji as Crvene zvezde i Milana ističe da bi verovatno i sam reagovao kao Tadić nakon što je utakmicu sa Engleskom počeo na klupi za rezerve, ali u mlađim danima, a ne kao igrač čija je karijera pri kraju.

"Gledajući ovo Evropsko prvenstvo, ne znam zašto se Tadić ljutio ako je Piksi rekao da će da ga stavi da počne drugu tuakmicu, da mu treba svež... Da on u 36. godini da izjavu u kojoj kaže da je najspremniji, malo... Ja sam završio karijeru sa 35 godina i znam kakav sam bio kada sam završavao karijeru i nikada to ne bih izjavio. Sa 25 godina da, ali sa 35 godina bih ćutao i bio bih srećan da budem u krugu reprezentacije. Piksi je pogrešio što mu se nije zahvalio pred ovo Evropsko prvenstvo. Oborio je sve te rekorde koje je ganjao, koje je trebalo da obori. Mislim da je trebalo da mu se zahvali, a posle već kad ga je poveo i rekao mu da će igrati drugu utakmicu od početka da on to izjavi posle utakmice, ja bih ga vratio kući u Beograd lagano. To bi mu bio moj odgovor", jasan je Savićević.



tagovi

Dejo SavićevićDušan Tadićfudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara