Kevin de Brujne (©AFP)
Kevin de Brujne (©AFP)

Belgijanci izviždani kao nikad pre: De Brujne povlačio ekipu, Karasko i Tedesko šokirani

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.06.24. | 01:42

Navijači bili izuzetno ljuti na svoje miljenike posle remija u Štutgartu

Nećemo da izmislimo toplu vodu ako konstatujemo da je poslednjih godina u značajnom padu kvaliteta, a posle jedva izborenog prolaza u osminu finala Evropskog prvenstva Belgija je sa terena stadiona u Štutgartu ispraćena je gromoglasnim zvižducima nezadovoljstva!

Pristalice Belgije nisu krile nezadovoljstvo zbog mršavog remija sa Ukrajinom (0:0) i toga što se dalje ide na osnovu bolje gol-razlike, da su fudbaleri na terenu ostali u šoku. Predvođeni Kevinom de Brujneom, Đavoli su krenuli prema tribini na kojoj su se našle njihove pristalice, a onda... Šok! Uzvici negodovanja i zvižduci bili su toliko glasni da zapravo niko u prvi mah nije shvatio o čemu se radi.

Izabrane vesti

Dok se to dešavalo, selektor Domeniko Tedesko je pored terena davao izjavu, zapravo je pokušavao jer nije uspevao zbog glasnih urlika. Jan Vertongen je takođe išao prema navijačima, ali nije razumeo čemu zvižduci, dok je prvi situaciju pročitao De Brujne koji se ubrzo okrenuo i urgirao od svojih igrača da se odmah povuku sa terena i krenu ka svlačionici.

Vezista Mančester Sitija bio je toliko ljut na ponašanje gledalaca, da nije ni želeo više da pozdravi navijače, što ih je dodatno izbacilo iz takta. Dok je deo ekipe gledao u čudu šta se dešava, publika je aplauzom nagradila momke koji su meč protiv Ukrajine odgledali sa klupe - Šarl de Ketelare, Aster Vranks, Artur Vermiren i Maksim de Kujper.

Posle onoga što se desilo na terenu, Janik Fereira Karasko je digao glas protiv onih koji su zviždali reprezentaciji, mada nije u pravu kada kaže da niko na Euru nije zvižducima ispraćen sa terena...

"Ostvarili smo cilj, idemo dalje. Ponosni smo kao tim. Zato ne razumem ovu reakciju navijača. Jako sam razočaran. Neki od nas se nisu vratili da bi pozdravili publiku, to je zajednička odluka. Uradili smo to jer ne prihvatamo ono što se dogodilo. Da smo primili gol ili da se dogodilo nešto drugo, razumeo bih kritike. Nijedna reprezentacija na ovom turniru nije bila počašćena zvižducima kao što smo to mi sada. Neki su grupnu fazu završili na poslednjem mestu i dobili aplauze", rekao je Karasko i dodao:

"Ponekad zaboravljamo gde je Belgija bila pre nekoliko godina. Sada se redovno kvalifikujemo na velika takmičenja i uvek smo među 16 najboljih. Naravno, voleli bismo da smo bili prvi u grupi, ali ovo nije lak turnir. Pamtimo takmičenja u kojima favoriti nisu dobro prolazili".

Selektor Tedesko takođe je bio razočaran.

"Iskreno, iznenađen sam, ovo nisam očekivao. Važno je što smo se kvalifikovali dalje. Posle poraza u prvom meču, nije nam bilo lako, ali smo uspeli da pokažemo snagu protiv Rumunije. Igrači ne razumeju zašto su dobili zvižduke. I za mene je to bilo veliko iznenađenje. Potrebna nam je podrška, potrebni smo jedni drugima. Ukrajina je težak protivnik. Uradili smo sve da damo gol".

Zbog toga što nisu uspeli da pobede i kao prvi odu dalje, Belgijanci će u osmini finala igrati sa Francuskom! Dok će Rumuni kao prvoplasirani na Holandiju. Veliki derbi Belgije i Francuske gledaćemo 1. jula od 18 časova.



tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeKevin de BrujneDomeniko TedeskoJanik Fereira KaraskoEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara