Hrvati ne slušaju navijače, Dalić ostaje selektor

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 20:59

Poziv i Luki Modriću da ostane, da predvodi Vatrene na narednom Mundijalu...

Smena selektora reprezentacije Srbije očito je pitanje trenutka, u komšiluku, međutim, drugačija slika. Bez obzira što je Hrvatska napravila najslabiji plasman na velikim takmičenjima u istoriji, Zlatko Dalić ostaće na funkciji.

To je potvrdio prvi čovek HNS-a Marijan Kustić, usput prokomentarisavši i sudbinu Luke Modrića.

Izabrane vesti

"Dalić je selektor i ostaće selektor hrvatske reprezentacije. Razgovarali smo i pružili ruku jedan drugom", kazao je Kustić za Novu TV, a preneo Index.hr.

On ne spori da je eliminacija u grupi neuspeh, ali...

"Rekli smo da želimo osminu finala, pa posle šta napravimo - biće uspeh. Nismo prošli grupu i naravno da nije to ono što smo očekivali. Šta reći, glave gore, brzo će Liga nacija".

Kustić je bio prilično jasan i oko daljeg reprezentativnog angažmana kapitena Modrića.

"Nadam se da će biti ovde i dalje, da će nastaviti da nosi traku u Ligi nacija i na Svetskom prvenstvu 2026. No on će sam odlučiti o tome. Zaista bih želeo da ostane".

Podsetimo, Zlatko Dalić je na čelu Vatrenih skoro punih sedam godina. I trenutno nema puno dugovečnijih selektora od njega. Režiser je dva od tri najveća rezultata Hrvatske - u Rusiji 2018. doveo je selekciju do finala Mundijala, a u Kataru bio treći.

Sa njim na čelu Hrvati su igrali i za trofej Lige nacija...

Zanimljivo, nakon ispadanja u grupi sa Španijom, Italijom i Albanijom, atmosfera među običnim navijačima u Hrvatskoj bila je dosta čudna, osećanja pomešana. Čak se može reći da je dobar deo priželjkivao Dalićev odlazak. O tome govori i anketa na portalu Index.hr, gde je Matjaž Kek, slovenački selektor i bivši trener Rijeke, dobio najviše glasova, kao idealan kandidat da nasledi Zlatka Dalića.

Ipak, od toga neće biti ništa. Iskusni stručnjak nastavlja svoj posao kao kormilar zvanično i dalje treće selekcije na planeti.


tagovi

Zlatko DalićMatjaž Kek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara