Enver Alivodić (©MN Press)
Enver Alivodić (©MN Press)

Alivodić poručuje iz Horsensa: Trčanjem do pobede nad Danskom

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 09:50

"Treba obratiti pažnju na prekide. Svi su u golu i pokušavaju da uteraju loptu u mrežu", upozorava Pazarac sa prebivalištem u Danskoj

Iako trenutno poslom nije direktno vezan za fudbal, Enver Alivodić je u priči kao dok je svojevremeno pretio golmanima igrajući u više navrata za Novi Pazar, ali i za niški Radnički, Čukarički, BSK Borču, Enosis Neon sa Kipra, Vojvodinu, australijski Njukasl Džets, Napredak i grčki Apolon Smirnis.

U skoro dve decenije aktivne igračke karijere udenuo je i nastup za reprezentaciju Srbije. Bilo je to krajem januara 2017, nakon što je iz rodnog Pazara otišao put Kruševca. Tadašnji selektor Slavoljub Muslin u SAD je vodio ekipu sastavljenu od kadra iz domaće lige, koja je protiv domaćina u San Dijegu odigrala 0:0. Noseći kapitensku traku u poslednjih pola sata, u 33. godini postao je najstariji debitant u nacionalnoj selekciji nadmašivši Veseljka Trufinovića.

Izabrane vesti

Popularni Ali već četiri godine sa suprugom i dvojicom sinova živi u Danskoj, a Srbija i evropska kraljevina najvećim delom stacionirana na poluostrvu Jiland u utorak od 21.00 na Alijanc areni u Minhenu igraju za ostanak na Euru 2024.

"Danci su velike patriote. Od najmlađeg do najstarijeg, svi mnogo vole i poštuju svoju državu. U svemu podržavaju reprezentaciju pod vođstvom Kaspera Hjulmanda. E, sad, nisu baš euforični. Naravno da bi oni voleli da pobede Srbiju, ali neće biti smak sveta i ako se to ne desi", priča Alivodić iz Horsensa za Mozzart Sport.

I u Danskoj sa punom pažnjom prate dešavanja na šampionatu Starog kontineta, sa akcentom na učinak svoje reperezentacije.

"Posle 1:1 sa Slovenijom nisu bili zadovoljni, ali je nakon identičnog remija u sudaru sa Englezima druga priča. Žale što nisu pobedili".

Nekada vrsno krilo prati evropski fudbal, posebno dansku Superligu. Istina, iz tog takmičenja nema momaka u Hjulmandovoj družini što šparta Nemačkom.

"Njima većina reprezentativaca igra ili je igrala englesku Premijer ligu, možda i 80 odsto. Isti je pristup i motiv kad posle dve utakmice imaju svih šest ili nula bodova. Ne smemo da ih potcenimo jer sigurno znam da će Danci da pruže maksimum, ako može i preko toga. Neverovatno su disciplinovani. Treba obratiti pažnju na prekide. Njihova reprezentacija i klubovi rade puno na tom segmentu. Svi su u golu i pokušavaju da uteraju loptu u mrežu. Za aut u liniji kaznenog prostora rivala spremaju se kao za korner", upozorava Alivodić.

Smatra da Srbija može do pobede.

"Na disciplinu se mora odgovoriti disciplinom. Ako nadtrčimo Dance, mislim da možemo do trijumfa. Imamo mi kvalitet, koji moramo da prezentujemo", poručuje Enver Alivodić.


tagovi

Enver AlivodićEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara