Igor Kolaković (©FIVB)
Igor Kolaković (©FIVB)

Kolaković: Nismo osvojili medalju, ali sam zadivljen onim što smo uradili

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 14:55

"Prikazali smo bolju igru nego što sam očekivao", rekao je selektor Srbije posle pobede protiv Poljske

Pobede protiv odbojkaške sile kakva je Poljska dugo se pamte. Čak i kada se ne dese na najvećim takmičenjima i u odlučujućim fazama, uvek su dobro došle.

Tako i ova današnja može da bude važna u karijerama nekih momaka koji su bili na terenu...

Izabrane vesti

Veoma ponosan je na sve igrače bio Igor Kolaković, nije imao šta da im zameri, jer je velika stvar ostaviti Poljake bez osvojenog seta, čak i kad nisu u najjačem sastavu.

"Mislim da je došla u pravom trenutku. Približavali smo se pobedama protiv Japana, možda i protiv Slovenije. Ali, ono što protiv njih nismo uspeli, jesmo protiv najbolje reprezentacije, prve na svetskoj rang listi. Svesni smo da oni ovde nisu kompletni, kao što nismo ni mi. Ova pobeda je izuzetno važna, mislim da smo rasli iz meča u meč, a da smo danas oslobodili ruke potpuno. Prikazali smo bolju igru nego što sam ja i očekivao", rekao je selektor Srbije Igor Kolaković.

Naša ekipa je u svim elementima bila bolje, manje je grešila i nije dala nikakvu šansu protivniku da pomisli da je preokret moguć.

"Svaka čast momcima, bili su na svakoj lopti. Emocija i ono što sam tražio od njih - euforija, bili su na najvećem mogućem nivou. Zadivljen sam onim što su uradili, iako ovo nije neki veliki rezultat, nismo osvojili neku medalju, ali protiv ovog protivnika u ovakvom trenutku odigrali smo našu najbolju odbojku".

Svestan je da trijumf može da da krila njegovim igračima, a snagu stručnom štabu za naredne izazove.

"Sigurno da će nam svima značiti. Zbog samopouzdanja, zbog škole, budućnosti... Pobediti Poljsku koja do sada nije izgubila niijedan meč ipak je velika stvar".

Ispričao je selektor i jednu anegdotu vezanu za današnji datum...

"Na ovaj isti dan 11. juna Iran je igrao protiv selekcije Srbije, a ja sam bio trener Irana. Nikola je bio trener Srbije. Naravno, Srbija je pobedila. A sad posle šest godina ponovo smo se istog dana sreli i opet je Srbija pobedila, što znači da nije do nas dvojice".

Pobeda je značajna i zbog rang liste, koja će 2024. odlučiti poslednje putnike za Olimpijske igre.

"Moramo to da pratimo... Ideja je i biila da igramo ovu Ligu nacija u kompletnom sastavu da bismo prikupljali bodove. Možda postoji žal za još nekim bodom ovde u Japanu, ali nismo kompletni. Ali, ne treba pričati o momcima koji nisu tu, treba pričati o igračima koji su došli do ove dve pobede. Moramo biti zadovoljni što sa šest bodova odlazimo u Roterdam na drugi turnir", podvukao je Kolaković.



tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara