Humanitarni tiket u podne: Zoran Maričić tipuje za pomoć Neveni Šipetić iz Čačka

Vreme čitanja: 4min | čet. 05.11.20. | 11:53

Fudbalskom treneru angažovanom u Kini miriše na Zvezdin prelaz 1-1

Danas na kartu plemenitosti igra Zoran Maričić, fudbalski trener koji trenutno radi u Kini. Njegovim izborom parova, MOZZART skala izašla je na kvotu 21,51, a on je odlučio:“Tipujem za pomoć samohranoj majci, Neveni Šipetić iz Čačka“...

Nadamo se da će uspeti da pomogne hrabru ženu, koju je početkom godine posetio i tadašnji ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Da joj pomogne angažovala se lokalna samouprava, ljudi dobre volje, naravno i MOZZART koji će sa Zoranom Maričićem dati sve od sebe da se reši status majke koja se samostalo bori kroz život.

Izabrane vesti

Ali, pre nego što krenemo u tipovanje, poslušajmo šta o kineskom fudbalu kaže naš gost koji je igračku karijeru započeo u Borcu, zatim prešao u Zemun, odakle je otišao u daleki Japan.

“Superliga je prebogata. Ulažu mnogo, a dovode vrhunska fudbalska imena. Još nisu potigli nivo koji žele, a pošto su radni za deset, petnaest godina biće značajan fudbalski faktor… Za početak sigurno če to biti u okvirima Azije”.

Krećemo od meča RAPID BEČ – DUNDALK. Po dva poraza već su nanizali i jedni i drugi. Rapid je primio tri, a Dundalk pet golova, ali se mora reći da je u ovoj situaciji austrijski tim koji je pred susret dobio Altah u nacionalnom takmičenju kvalitetniji. Dundalk nije slavio na prethodne četiri utakmice, a u Beču ga čeka tvrd teren.

„Biram 3+“, reče naš današnji gost, vrebajući kvotu 1,45 na ovom paru.

Sledi utakmica BENFIKA – RENDŽERS. Tvrda utakmica u najavi, a Škoti koji nisu poraženi na ukupno 17 uzastopnih utakmica biće tvrd orah čak i za Benfiku koja je pred ovaj susret poražena od Boaviste sa 3:0. Derbi Grupe D biće po svoj prilici neizvestan, na šta dodajemo da je Benfika sa dva susreta ostvarila gol razliku od 7:2, a Rendžers 3:0.

„Dupla šansa X2“, reče Zoran Maričić Marec.

Da vidimo šta kaže bet anliza meča REAL SOSIJEDAD – AZ ALKMAR. Španci su izgubili od Napolija kod kuće sa 0:1, dok je AZ bio ubedljiv protiv Rijeke (4:1). Holanđani su prethodno savladali i Napoli (0:1) tako da su sada prvi u grupi, dok je domaćin treći. Sosijedad ima prednost domaćeg terena, a u prilog mu ide i loša forma Alkmara na gostovanjima. Biće ovo neizvestan duel u kojem se Špancima ipak daju nešto veće šanse.

„Jedinica na Sosijedad“...

A sada, ARSENAL – MOLDE. Tabela bi ovaj meč deklarisala kao derbi Grupe B, međutim, Topdžije su definitivno klasa za Norvežane, pa treba računati na dominaciju domaćina. Naravno, posle pobede nad Mančester junajtedom, Mikel Arteta će tim iz premijerligaškog okruženja forsirati ka brzom vodećem pogotku, od čega će Molde pokušati da se odbrani po svaku cenu. Teško će Norvežani uspeti, jer Arsenal nije ni Rapid, a ni Dundalk.

„Ovde može da bude golova, pa neka bude 4+“.

Za kraj, Marec bira najslađi par dana. Znate i sami, reč je o utakmici CRVENA ZVEZDA – GENT. Znamo da će Kanga biti u startnoj postavi i da će zameniti mladog Veljka Nikolića, koji je propustio nekoliko poslednjih treninga zbog blažih zdravstvenih tegoba. Crvena zvezda dakle neće menjati formaciju u odnosu na onu koja je igrala fantastično protiv Slovan Libereca koji je na Marakani kapitulirao sa 5:1. Imajući u vidu loš kadrovski bilten Genta, te njihovu gol razliku iz prva dva kola, koja iznosi 1:5, treba očekivati odlučan pritisak fudbalera Dejana Stankovića.

"Verujem u prelaz 1-1“, uz osmeh je konstatovao naš gost, nakon čega smo ga zamolili da nam još koju prozbori o kineskom fudbalu.

“To treba videti i doživeti! Tamo svaka škola ima maksimalne uslove.Vraćam se u grad Batou koji ima oko tri miliona stanovnika, a nalazi se 700 kilometara od Pekinga. Kada je korona u pitanju Kinezi su je iskorenili maksimalnim merama. Radiću u klubu koji je trećeligaš, a pored toga i sa decom…Novi ugovor parafiraću na godinu dana. Iskustva su pozitivna, dobro smo primljeni, zaista nemam zamerke. Zimi se ide u delove države koji su topliji i tamo se kroz kampive trenira. Moram priznati da Kinezi nisu talentovani za sportove sa velikim loptama, ali da imaju veliku bazu iz koje mogu da izvuku ono što im treba”.

Kako je bilo svojevremeno igrati u Japanu?

“Kada sam igrao na istoku, tačnije u Japanu, tek fudbal je tek počeo da se razvija u zemlji izlazećeg sunca. Počeli su da dolaze nešto kvalitetniji i poznatiji igrači, treneri…Japanci su vredni, marljivi, gostoljubivi i uz puno rada prilično su napredovali. Uz Koreju su najkvalitetniji u Aziji”, rekao je na kraju naš današnji gost uz koga ćemo nadamo se uvećati skor MOZZART akcije koja je do sada na brojne adrese prosledila tačno 16.959.694 dinara posredstvom 220 prolaznih listića plemenitosti. 

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Zoran Maričić će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Udruženje mladih "Fokus" iz Kozarske Dubice. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 21,51, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaČačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara