Foto: FIBA
Foto: FIBA

NBA Bahami bez milosti prema Ponitki, Filipinci šokirali Letoniju

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 20:11

Druga sigurna pobeda Bahama, dok su Letonci u Rigi doživeli neugodno iznenađenje

U Valensiji imamo ekipu koja se ozbiljno nameračila da napadne Špance u borbu za plasman na Olimpijske igre. Selekcija Bahama je dva puta sigurno slavila u svojoj grupi i nastavljaju turnir kao prvoplasirani. Posle pobede nad Fincima, relativno lako su izašli na kraj sa Poljskom koja je savladana rezultatom 90:81.

Tim koji ima i ozbiljan NBA talentat na čelu sa Deandreom Ejtonom i Badijem Hildom je dominirao svih 40 minuta. Imali su i veću prednost koju su Poljaci donekle ugrozili u četvrtoj četvrtin, ali realne pretnje po preokret nije bilo.

Izabrane vesti

Valdez je prednjačio sa 21 poenom, inače momak koji ima samo 18 godina, a odmah iza je bio pomenuti NBA tandem. Deandre Ejton je imao 18 poena i devet skokova, dok je Hild upisao 17 poena, šest skokova i 10 asistencija.

U poraženom sastavu, Balcerovski je ubacio 22 poena, NBA centar Džeremi Sočan je imao 16 poena i 10 skokova, dok je sada već bivši igrač Partizana Mateuš Ponitka stao na 13 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Kasnije danas Španija igra protiv Angole.

Znatno uzbudljivije bilo je na meču u Rigi gde Letonija važi za fovorita na turniru zbog igara koje su prikazali na prošlom Mundobasketu, ali to ništa nije značilo Filipincima koji su ih istinski razbili na terenu - 89:80.

Činjenica da je Letonija dobila četvrtu četvrtinu 24:12 dovoljno govori koliko su Filipinci dominirali u prve tri deonice. Već u prvoj četvrtini su ubacili 32 poena i tako došli do dvocifrene prednosti koju su tek na kraju ispustili ali pitanje pobednika je bilo odavno rešeno.

Braunli je blistao sa 26 poena kod Filipinaca. U poraženom sastavu nekadašnji igrač Partizana Rodions Kuruc je imao 18 poena.


tagovi

košarkaška reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara