Foto: Reuters
Foto: Reuters

Irving srušio rekord star 36 godina

Vreme čitanja: 1min | sub. 26.12.20. | 02:30

Durant peti najefikasniji igrač ikada se gledaju utakmice na Božić

Svaki put da neki NBA superstar igra protiv bivšeg kluba, želi da se što više istakne u poenterskom smislu. A posebno je to slučaj kod američkih igrača kada se igra 25. decembra.

I sve je to pošlo za rukom Kajriju Irvingu. Zaista je to bila sjajna njegova partija. Dao je 37 poena Bostonu i tako oborio rekord Netsa star 36 godina!

Izabrane vesti

Naime, sa 37 datih poena oborio je rekord Netsa kada su dati poeni na utakmicama na katolički Božić u pitanju. Prethodno je rekord držao Majkl Rej Ričardson koji je dao 36 poena Njujork Niksima 25. decembra 1984. godine. Od tada do sada to nikome nije pošlo za rukom u dresu Netsa.

Sada je to učinio Irving, a pored tih 37 poena, imao je i osam asistencija, šest skokova i jednu ukradenu loptu. I nije jedini kome je prijalo igranje na Božić.

Durant je sa 29 poena stigao do ukupno 299 datih poena u utakmicama koje se igraju na katolički Božić. I time je na petom mestu u istoriji. Pretekao je Šakila O´Nila (272). Sada su ispred njega Dvejn Vejd (314), Lebron Džejms (361 pre meča sa Dalasom), Oskar Robertson (377) i Kobi Brajant (395).



tagovi

Kevin DurantKajri Irving

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara