Detalj sa meča Saprise i Alahuelensea (©AFP)
Detalj sa meča Saprise i Alahuelensea (©AFP)

Meč za polufinale i overu plasmana u KONKAKAF Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.10.24. | 23:05

Deportivo Saprisa dočekuje Antigvu u noći između utorka i srede od 04.00 časova po srednjoevropskom vremenu, a u prvom susretu nije bilo golova iako su kostarikanskom timu dosuđena dva jedanaesterca

Da li će trofej Kupa Centralne Amerike ostati u Kostarici? Biće veliko iznenađenje ako ne ostane, pošto je u četvrtfinalu drugog izdanja ovog takmičenja KONKAKAF-a ostalo najviše klubova baš iz ove zemlje – tri. Prvi od njih, Deportivo Saprisa, ima lepu priliku u noći između utorka i srede od 04.00 časova po srednjoevropskom vremenu da se plasira u polufinale, pošto će ugostiti Antigvu.

Prvi duel ova dva tima, u Gvatemali pre nedelju dana, završen je bez golova. Zato je sada Saprisa veliki favorit kod kuće, s tim da moramo da napomenemo da u Severnoj Americi i dalje važi pravilo gola u gostima. Dakle, ako meč bude završen rezultatom 1:1, 2:2 ili nekim drugim remijem sa golovima, Antigva će proći dalje.

Izabrane vesti

Samo što Saprisa retko gubi, pogotovo kod kuće. Aktuelni šampion Kostarike je u 2024. godini u svim takmičenjima na svom terenu zabeležio učinak od 15 pobeda, šest remija i svega jednog poraza. U Ligi šampiona je u februaru u San Hozeu slavila Filadelfija Union sa 3:2.

Posle 12 kola Aperture Kostarike Saprisa je treća na tabeli sa 24 poena, samo dva manje od lidera Alahuelensea, a uz to je u dobroj formi, sa tri uzastopne pobede. U grupnoj fazi Kupa Centralne Amerike bila je prva u D grupi sa devet poena, završila je ispred Real Estelija, Munisipala, Managve i Gvanakasteke.


04.00: (1,48) Deportivo Saprisa (3,90) Antigva (6,75) - prvi meč 0:0


S druge strane, Antigvi ne ide preterano dobro u Aperturi Gvatemale, osvojila je samo 11 bodova iz osam kola. Uprkos tome, plasman u četvrtfinale ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, pošto joj je važno samo da završi na tabeli ispred slabašnih Gvastatoje i Zakape. U Kupu Centralne Amerike Antigva se do nokaut faze provukla kao druga, tako što je u poslednjem kolu u Hondurasu izvukla 1:1 sa Olimpijom iz Tegulsigalpe. Morala je da ostane neporažena da bi prošla dalje, uspela je u tome i sada će igrati u Kostariki.

U prvom meču je Saprisa imala ogromnu šansu da dođe do pobede, i to ne samo jednu. Rodrigez nije realizovao penal u 27. minutu, a ni Duarte u 76. Pritom, Antigva je igrala sa igračem manje od 51. minuta, pošto je Ramirez dobio direktan crveni karton.

Od kostarikanskih timova u takmičenju su „živi“ još branilac trona Alahuelense i Eredijano, u grupnoj fazi je eliminisana samo Gvanakasteka. Pobednik noćašnjeg duela igraće u polufinalu sa boljim iz dvomeča Alahuelensea i Komunikasionesa iz Gvatemale.

Poraženi timovi će se takođe ukrstiti, u baražu za peto i šesto mesto. Naime, šest najboljih ekipa Kupa Centralne Amerike će izboriti plasman u KONKAKAF Ligu šampiona, pa zbog toga mora da se odigra i taj baraž. Naravno, svi polufinalisti će automatski osigurati mesto u elitnom takmičenju. To noćašnjem susretu u San Huanu donosi dodatan značaj.

KUP CENTRALNE AMERIKE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

04.00: (1,48) Deportivo Saprisa (3,90) Antigva (6,75) - prvi meč 0:0

Četvrtak

02.00: Agila – Real Esteli - prvi meč 1:2

04.15: Eredijano – Motagva - prvi meč 2:2

Petak

04.00: Alahuelense – Komunikasiones - prvi meč 2:1

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup Centralne AmerikeDeportivo SaprisaAntigva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara