(Star sport)
(Star sport)

Čović: Vratili smo hejtere u rupe

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 10:44

„U sportu bi trebalo da se pitaju zvanično obrazovani i kompetentni ljudi, a ne neki sa kupljenim diplomama i nameštenih parama“, kaže predsednik Zvezde

Nebojša Čović u epizodi „vreme likovanja“. Može mu se, ima pravo, jer istoriju pišu pobednici, a njegova Crvena zvezda je osvojila ABA ligu, kvalifikovala se za učešće i Evroligi i tako popravila utisak o sezoni koja je jesenas kretala ka stranputici.

Zato predsednik crveno-belih oseća potrebu da podseti javnosti šta se i kako prišalo o ovom sastavu koji je na kraju, ipak, prvi prošao kroz cilj u regionalnom takmičenju. Pride, osvojio Kup Radivoja Koraća, a na sve to ima veliku šansu da odbrani naslov u Superligi Srbije.

Izabrane vesti

Iako smo imali jednu od najtežih sezona, sa raznim vrstama i tehnologijama napada na nas, ubedljivom pobedom nad Partizanom poslali smo sve hejtere tamo gde im je mesto – u rupe“, smatra Čović tokom gostovanja u Jutarnjem programu Radio televizije Srbije.

Uz čestitke igračima i stručnom štabu, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana je govorio da su crveno-beli bili izloženi raznim vrstama napada.

„Bili su to instrumentalizovani i plaćeni napadi sa suprotne strane. Sve smo izdržali i naš koncept je pobedio. To je koncept domaćih igrača, a tada sam se šalio i govorio „upujmo domaće“. Sve su to izneli prvenstveno domaći igrači – Teodosić, Nedović, Davidovac, Lazić, Lazarević… Čitava naša struktura je zasnovana na domaćim igračima, a to su podržali naši stranci koji su bili iznvaredni. Napravili smo važan iskorak“.

Kao što je tokom srede, u emisiji Fokus na B92 pecnuo Partizan i Željka Obradovića, isto je uradio i dan kasnije.

Da smo imali budžet kao neki drugi klub u poslednje tri sezone, pa čak i trenera kakvog oni imaji i kako ga nazivaju, mislim da bismo osvojili barem jednu Evroligu… Mi zapravo imamo najboljeg trenera, on vodi 6:0. To govori o karakteristikama određenih uprava. Sport je nešto u čemu treba da se pitaju zvanično obrazovani i kompetentni ljudi, a ne neki sa kupljenim diplomama i nameštenih parama“.

Zvezdina sezona jeste dostigla vrhunac „čišćenjem“ Partizana u finalnoj seriji ABA lige, ali nije gotova.

„Sad nas čeka domaće prvenstvo i verujm da ćemo i tu napraviti dobar rezultat. Ono je nešto manje važno, ali nama je svaki trofej bitan. Želimo da budemo prvaci države. Trofejom u ABA ligi smo stopostotno obezbedili nastup u Evroligi. Ovo mi je jedna od najslađih titula. Neki to zovu i „metlom“, dodao je Čović za RTS.


 



tagovi

KK Crvena zvezdaNebojša ČovićABA ligaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara