Dragan Stojković Piksi (©MN Press)
Dragan Stojković Piksi (©MN Press)

ZVANIČNO: Stojković ostaje selektor Srbije!

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 12:43

FSS potvrdio da je dogovorio nastavak saradnje

Više nema nikakve dileme. Nakon više nagoveštaja da rokade za kormilom neće biti, Fudbalski savez Srbije danas je i zvanično potvrdio da će Dragan Stojković Piksi ostati selektor Orlova i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Ugovor doduše još nije potpisan, jer odluka užeg rukovodstva FSS tek treba da bude potvrđena na sastanku Izvršnog odbora, u pondeljak, 27. maja, odmah nakon sednice Skupštine Saveza u Staroj Pazovi.

Izabrane vesti

Međutim, to će biti samo formalnost, jer jasno je da su na Terazijama već prelomili i da neće čekati da vide šta će Srbija da uradi na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Plasman na kontinentalnu smotru, podvučen i ranijim odlaskom na Mundijal u Kataru, te promocijom u A diviziju Lige nacija, bilo su očigledno sasvim dovoljni da produže Piksijev boravak na klupi državnog tima.

I bez ove dve godatne godine – jer novi ugovor će biti potpisan do Mundijala 2026. – Piksijev mandat na klupi Srbije bio je najduži otkako se Orlovi takmiče samostalno. Sa ove dve nove godine, biće verovatno i teško dostižan s obzirom na našu naviku da odmah menjamo.

Zato je i FSS rezonovao…

U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Nemačkoj), uz to je ostvario uspeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je poverenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata. Produžetak saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama Fudbalskog saveza Srbije da naša A reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspesima što se odnosi i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Odluka će zvanično biti usvojena na sastanku Izvršnog odbora u ponedeljak 27. maja, odmah nakon sednice Suptšine FSS u Staroj Pazovi”.

Dragan Stojković Piksi je do sada Srbiju vodio na 37 utakmica, upisao je 21 pobedu, sedam utakmica odigrao nerešeno, a devet je izgubio. Po broju pobeda zaostaje samo za 43 Slobodana Santrača i to ako računamo period krnje Jugoslavije, sa Crnom Gorom, a po procentu uspešnosti je ispred njega i Radomir Antić. Selektor koji nas je odveo na Mundijjal 2010. je dobio 60,71 odsto mečeva, Santrač 60,46 i to, treba reći, sa značajno kvalitetnijom ekipom, a Piksi za sada 56,75.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara