©Starsport
©Starsport

Černišov o Orlovima: Srbi nemaju disciplinu i staloženost, odigrali su kukavički protiv Engleza

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 19:44

Nekadašnji trener Spartaka iz Subotice za Ruse govorio o reprezentaciji Srbije

Usled sankcija UEFA, Rusija već godinama nije na evropskoj fudbalskoj pozornici, međutim izostanak tamošnje reprezentacije nije bio razlog da javnost ne isprati Evropsko prvenstvo.

Poseban fokus Rusa tokom kontinentalne smotre koja se održava u Nemačkoj je na reprezentaciji Srbije, a o igrama Orlova za Čempionat je govorio Andrej Černišov, nekadašnji trener Spartaka iz Subotice.

Izabrane vesti

"Dugo sam se pitao šta se dešava sa Srbima na završnim turnirima svetskih i evropskih prvenstava. Pitao sam ih zašto Hrvatska može da prođe grupu, pa čak i koji korak dalje, ali Srbija ima problema. Hrvatski igrači igraju u vodećim evropskim klubovima, ali i Srbi... Dobio sam odgovor da je to zbog njihovog mentaliteta - mogu da pobede bilo koju ekipu u kvalifikacijama, ali na turniru se opuste. Njima je glavno da napadnu, pa šta bude. Nema discipline i staloženosti. Ovo se ponavlja iz turnira u turnir. Od Srba uvek očekujemo više nego što oni pokazuju", istakao je ruski trener i dodao:

"Sada je tu odlična ekipa, dobra generacija. Mnogo je fudbalera koji su osvojili juniorsko Svetsko prvenstvo. Prvi meč protiv Engleske odigrali su veoma kukavički, jednostavno su prepustili inicijativu u prvom poluvremenu. U drugom su dodali gas, ali je bilo kasno. Protiv Sloveenije je Srbija morala da pokaže karakter, ali Srbija je podložna spoljnim faktorima – reagovali su na situaciju. Ukoliko ih uvredite, prestaju da se koncentrišu na ono što je suština, na glavnu stvar."

Podsetimo, Černišov je od oktobra 2015. do maja 2017. godine predvodio Spartak iz Subotice, a drugu trenersku epizodu u Srbiji imao je tokom proleća 2023. godine kada je polusezonu proveo na klupi novobeogradskog Radničkog.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeAndrej ČernišovEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara