Voša dovodi Zvezdino dete: Vukan Savićević stiže u Novi Sad

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.01.24. | 12:41

Crnogorski reprezentativac trebalo bi da postane drugo pojačanje Novosađana u zimskom prelaznom roku

Dok se na Karađorđu čeka ozvaničenje transfera golmana Dragana Rosića iz niškog Radničkog, Vojvodina je nadomak još jednog potpisa u ovom prelaznom roku. Prema informacijama Mozzarta Sporta, član Stare dame uskoro bi trebalo da postane Vukan Savićević (29), koji igra na poziciji centralnog veznog. Crnogorski reprezentativac raskinuo je ugovor sa turskim Giresunsporom i, kako stvari stoje, zadužiće dres novosadskog superligaša. Ugovor bi trebalo da potpiše na godinu dana.

Savićević će se tako nakon devet godina vratiti u srpski fudbal, budući da je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi. Prošao je omladinske selekcije srpskog šampiona, a potom kao prvotimac zabeležio 51 nastup, postigao šest golova i osvojio dve šampionske titule sa klubom iz Ljutice Bogdana. Sa Marakane Vukan se otisnuo u inostrane vode, najpre u Slovan iz Bratislave, gde je igrao tri sezone i za to vreme osvojio šampionsku titulu i dva trofeja nacionalnog Kupa.

Izabrane vesti

Potom je imao kratku epizodu u poljskoj Visli Krakov, a prethodne tri sezone proveo je u Turskoj, nastupajući za prvoligaša Samsunspor, te drugoligaša Giresunspor, sa kojim je nedavno raskinuo saradnju.

Otkako je 2017. godine dobio poziv tadašnjeg selektora Crne Gore Ljubiše Tumbakovića, pa do danas za crnogorsku A selekciju Savićević je upisao 19 nastupa.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara