Deca vole Sergeja

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 17:50

Lep gest našeg reprezentativca prema mališanima

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Nemačke)

Za većinu ljubitelja fudbala je nedorečen. Makar na reprezentativnom planu. Veliki broj mu zamera na reakciji prilikom gola Slovenije, ali Sergej Milinković Savić je i dalje omiljen kod dela publike. Onog najmlađeg, koji u vezisti Al Hilala vidi idola.

Izabrane vesti

Primetilo se to tokom nedelje, u holu hotela Maksimilijan, bazi našeg državnog tima tokom trajanja Prvenstva Evrope. Više desetina mališana je, uz dozvolu obezbeđenja – inače rigoroznog, ali ovog puta popustljivog – došlo do prostora odakle mogu da spaze reprezentativce Srbije. Kad su ugledali Sergeja nastala je takva graja da je otopila srce i nekadašnjeg prvotimca Lacija.

Najpre skriven iza paravana, u pokušaju da uđe u lift i zaputi se ka sobi, Milinković Savić je rešio da izađe u susret dečacima i devojčicama, pošto su u pratnji roditelja, čekali skoro pola sata. Kad je taj susret napokon upriličen mogao je i 29-godišnji fudbaler da oseti posebnu energiju. Iskrenu ljubav najmlađih poštovalaca fudbala.

Svakom je izašao u susret. Autogrami, selfi, potpisi na dresovima... Svega je bilo, uz reči ohrabrenja i podrške pred presudni meč za ostanak na Prvenstvu Evrope, u utorak sa Danskom.

Čak i dobronamerna sugestija da koriguje stav sa prethodne posete Minhenu.

„Moraju igrači da se vraćaju kad izgube loptu. Maštamo i mi da igramo za Srbiju i kad porastemo pokazaćemo kako se to radi“, siže je poruke mališana okupljenih u i ispred hotela Maksimilijan, koji su, prethodno, zamolili roditelje da iskioriste nedeljni dan i iz okolnih mesta ih dovezu do Augzburga da vide reprezentativce.

Uspomena za sva vremena.



tagovi

Sergej Milinković SavićEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara