Srpski olimpijci (©MN Press, ©Star Sport, ©FIVB)
Srpski olimpijci (©MN Press, ©Star Sport, ©FIVB)

Istorija u Parizu: Srbija prvi put sa pet ekipa u tradicionalnim kolektivnim sportovima

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.06.24. | 16:19

Lep podvig srpskih olimpijaca

Trijumfom odbojkaša Poljske nad Kubom, Srbija je definitivno obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, odnosno prvi plasman na najveću svetsku smotru posle Londona 2012. godine.

Izabranici Igora Kolakovića tako su se pridružili odbojkašicama, pa će uz košarku to biti sport u kojem ćemo imati predstavnike u obe kategorije. Takođe, zanimljivo je da prvi put od raspada nekadašnje Jugoslavije, odnosno prvi put kao samostalna država, imaćemo pet ekipa u tradicionalnim kolektivnim sportovima. Preciznije, košarkaše, košarkašice, odbojkaše, odbojkašice i vaterpoliste.

Izabrane vesti

Podsetimo, košarkaši su do olimpijske vize stigli kao vicešampioni sveta prošle godine u Manili, košarkašice Marine Maljković su to učinile posle kvalifikacija u Belemu, gde su bile treće. To im je treće vezano učešće na Olimpijskim igrama.

Odbojkašice su to učinile kolo pre kraja kvalifikacija u septembru prošle godine, odbojkašima je Nikola Grbić sa Poljacima učinio plezir da već sada budu sigurni putnici. Vaterpolisti, aktuelni olimpijski šampioni, su pobedom nad SAD rezultatom 14:12 obezbedili plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Dohi i istovremeno olimpijsku vizu.

Srbija od danas ima trocifreni broj olimpijaca, a najviše naših predstavnika bilo je u Londonu 2012. godine – 116.



tagovi

košarkaška reprezentacija Srbiježenska košarkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija Srbiježenska odbojkaška reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija SrbijeOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara