Vojvođani na ukrajinskom testu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.02.20. | 08:14

Lale i Golubovi nastavljaju sa prijateljskim duelima na pripremama

Nakon prekjučerašnje utakmice protiv Maribora, u kojoj su doživeli prvi poraz tokom priprema u Beleku, fudbaleri Vojvodine su u nedelju pre podne ponovo istrčali na teren sportskog centra Susesi. Po uobičajenoj praksi, crveno-beli su imali samo lakši trening oporavka, dok im je šef stručnog štaba Nenad Lalatović popodne dao slobodno.

Zbog lakše povrede, smanjenim intenzitetom i odvojeno od ostalih saigrača je trenirao samo Miodrag Gemović, ali prema rečima doktora Aleksandra Šegrta, on će verovatno konkurisati za sastav za današnju utakmicu protiv Lavova.
"Protiv Maribora smo dva gola primili iz prekida i mislim da smo zaslužili čak i da pobedimo, mada bi možda najrealnije bilo nerešeno. Imali smo jako dobre šanse, pogotovo u drugom poluvremenu, kada smo pogodili prečku i dva puta izlazili 'jedan na jedan' sa golmanom. Bila je ovo takmičarska utakmica, a Maribor je imao veliki pritisak, pošto je prethodni meč izgubio 3:0 i njegovi igrači su se osvežavali za danas. Na narednom meču, jedna postava će odigrati 60, a druga 30 minuta, a na poslednja dva meča će jedan isti sastav odigrati celu utakmicu"
, rekao je Lalatović.

Izabrane vesti

I subotički Spartak će imati protivnika iz Ukrajine - Vorkslu. Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi odigrali su u i četvrtu pripremnu utakmicu tokom svog boravka na pripremama u Antaliji. Poveli su protiv Mladosti DK sa 2:0, međutim to nije bilo dovoljno za pobedu. 

Obe ekipe su meč odigrale sa dve postave. Subotičani su meč počeli sa mlađom postavom koja je do prednosti stigla u 43. minutu preko Šormaza. U drugom poluvremenu Spartak je zaigrao sa igračima koji su bili nosioci igre u jesenjem delu šampionata. U 49. minutu duplirali su prednost golom Miloševića. Zadnjih dvadesetak minuta Mladost je stigla do poravnanja, prvo je Biber smanjio na 2:1 da bi šest minuta pre kraja susreta Marić doneo konačnih 2:2. 

Trener Spartaka Vladimir Gaćinović zadovoljan je kako teku pripreme.
"Sve teče u normalnom redu, jedino nas je poremetila teška povreda Šimure koji je doživeo lom noge. Uspešno je operisan i očekujem da će za nekoliko meseci biti spreman da se vrati na teren. Nadam se kako bude vreme odmicalo da ćemo biti sve uspešniji. Novajlije su se kvalitetno uklopile. Među njima Nemanju Nikolića ne smatram novajlijom, on je povratnik u naše redove. Ostali se polako uklapaju u naš rad, sistem i obaveze koje imaju. Za sada dosta dobro rade i dobro se uklapaju u sistem rada", rekao šef stručnog štaba Spartaka. 

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara