Ergin Ataman (© Star sport)
Ergin Ataman (© Star sport)

Atamanov šou ne staje: Naravno da je bilo nula šanse da odem

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 13:13

Trener Panatinaikosa u ekstazi posle plasmana na završni turnir Evrolige

Malo ko u Evorligi može da se nosi sa harizmom i pojavom Ergina Atamana. Turčin nikoga ne ostavlja ravnodušnim, mnoge i žestoko iritira, ali niko ne može da mu ospori da ređa uspehe. Dominirao je sa Efesom, osvojio je dve titule prvaka Evrope, a sada je odveo Panatinaikos na Fajnal for posle 12 godina.

Prvi put još od ere Željka Obradovića, gigant iz Atine se bori za titulu Evrolige, a jedan od najzaslužnijih za preporod kluba je trener Ataman koji je imao svojevrsnu predstavu tokom ove serije sa Makabijem.

Izabrane vesti

Naime, Izraelci su šokirali Panatinaikos na prvom meču kada su napravili brejk u Atini. Posle tog meča Ataman je odmah izjavio da je uveren da Atinjani idu na završni turnir, a ako se to ne desi on podnosi ostavku.

Čak su i igrači reagovali na ovaj intervju, pre svih Marijus Grigonis koji je istakao da za tako nešto postoji "nula posto šansi".

Sve to je dobro propratio Atman posle pete utakmice i u svlačionici napravio potpunu ludnicu.

"Video sam intervju sa Grigonisom nakon što sam rekao da ću, ako ne uđemo na Fajnal for, napustiti Panatinaikos. Rekao je da za postoji 'nula šanse' za to. Naravno, nula šansi, ponovo smo pobedili", euforično je viknuo Ataman uz osmeh.

"U redu momci, uživajte, odličan posao. Još dve utakmice do titule!“, poručio je Ataman.

U razgovoru za Evroligu takođe nije krio uzbuđenje. Oktrio je da ga je zvao predsednik Turske, Erdogan.

"Predsednik Turske je pratio svaku utakmicu, zvao me je odmah, čestitao mi. Želim da pokažem pesnice celom svetu, svetu koji nas je podržavao, Turcima, celoj Evropi, sada ćemo biti kandidati za titulu u Evroligi, Idemo!!!".

Tokom ove serije u centru pažnje je bio i prvi čovek kluba, Dimitris Janakopulos. Nije skrivao emocije, skakao na sudije, dodavao im pare... Sve to sa cigaretom u ustima. U Beogradu je tokom utakice jeo roštilj... A danas likuje, zbog pobede, ali i zbog novog ugovora za Kendrika Nana.

Očigledno je počela nova era u Panatinaikosu.


tagovi

Ergin AtamanKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara