Ćabi sprema ekipu za Ligu šampiona: Posle Realovog štopera, Sitijev promašaj

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 17:01

Bajer se nameračio na još jednog Španca

Dok se Ćabi Alonso (42) i njegovi momci trude da u velikom stilu privedu kraju istorijsku sezonu, i nakon prve titule od osnivanja kluba uzmu DFB kup i Ligu Evrope, kako bi kompletirali tripletu, sportski sektor na čelu sa Simonom Rolfesom vredno radi kako bi: pod broj 1) zadržao sve najvažnije igrače na okupu; pod broj 2) pojačao postojeći kadar da bi bio konkurentan u Ligi šampiona od jeseni i borio se za završnicu elitnog takmičenja.

Na BajAreni ne kriju da im je cilj da ciklus sa Ćabijem Alonsom završe značajnijim rezultatom u Ligi šampiona, a ambicije iz dana u dan postaju sve veće, kako koji igrač indirektno izjavi da bi rado ostao još jednu sezonu u redovima novog nemačkog šampiona.

Izabrane vesti

Negde i očekivano, Bajer neće juriti zvučna imena. Funkcionisaće kao i do sada, pokušati da pazari jeftinije igrače, s ozbiljnim tržišnim potencijalom, jer osnovni cilj je ipak kasnije zaraditi na transferu.

Krajem prošlog meseca pojavilo se prvo ime koje je zapalo za oko Ćabiju Alonsu. U pitanju je mladi štoper Real Madrida na pozajmici u Alavesu, Rafa Marin (21). Ta je priča aktivirana pošto se pojavila navodna mogućnost da Džonatan Ta pređe u Bajern Minhen. Na kraju se ispostavilo da dolazak ovog momka ne zavisi od bilo čijeg odlaska, jer za očekivati da se Josip Stanišić vrati na Alijanc arenu sa pozajmice, a dobro je poznato da u nedostataku štopera Alonso često u poslednju liniju spušta Ronerta Andriha...

E sad, drugo ime što se našlo u tefteru Ćabija Alonsa je Aleš Garsija (26). Još jedan Španac, kapiten Đirone, nekada velika nada španskog fudbala, o čemu valjda najbolje svedočli da ga je Mančester Siti kupio za 4.000.000 kada je imao samo 16 godina.

Čudno je kasnije išla karijera ovog momka. Bio je je u belgijskom Muskronu, rumunskom Dinamu, Eibaru, da bi napokon pokazao koliko vredi ove sezone u dresu Đirone. Očito da je kasnije sazreo i da trenutno igra na najvišem nivou. U pitanju je povučeni plejmejker s dosta dobrim defanzivnim karakateristikama, koji bi pojačao konkurenciju u veznom redu. I pre svega rastertio Granita Džaku.

Garsija je postigao tri i namestio šest golova od avgusta 2023...

I Španski i nemački mediji navode da je Bajerov glavni adut u pokušaju da dođe do ovog momka Ćabi Alonso, njegov autoritet i sve ono što je uradio, recimo, sa Aleksom Grimaldom, pretvorivši ga u jednog od najboljih levih spoljnih na svetu.

Aleš Garsija je procenjen na 25.000.000 evra po Transfermaktu, međutim Kiker navodi kako će prva ponuda Leverkuzena iznositi oko 15.000.000.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara