(AFP)
(AFP)

Tako se stiče iskustvo i postaje igrač: Velezov tinejdžer u nadoknadi pogodio sa kreča za prolaz, Deportivu pripala kolumbijska penal lutrija

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.11.20. | 04:28

Tim iz Kalija slavio protiv Miljonariosa, Vasku dovoljan remi bez golova sa Karakasom

Nedelju dana nakon što je u prvom meču druge runde preokretom savladao Miljonarios u gostima (2:1), Deportivo Kali je u revanšu kolumbijskog duela osetio i drugu stranu medalje. Činilo se da su zeleno-beli vođstvom sredinom prvog dela overili plasman u osminu finala, ali se popularnim Ambasadorima isplatilo što su u prvenstvu sačuvali nosioce igre, te su na svežinu u nadoknadi meča anuliraju zaostatak i meč odvedu u penale. Međutim, upornost im se nije isplatila, koncentracija im je pala, pa je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u narednu fazu otišao Deportivo – 1:2 (1:1, posle penala 5:4).

Meč je tekao identično kao i onaj od pre sedam dana, s tim da su timovi zamenili uloge. Poveo je Deportivo golom iskusnog Ernana Menozea u 23. minutu, da bi već na isteku pola sata igre, njegov saigrač, Andres Kolorado, isti onaj igrač koji je pogotkom najavio preokret pre nedelju dana, ovog puta nespretnom reakcijom posle kornera pogodio svoju mrežu i dao krila rivalu da može do željenog rezultata.

Izabrane vesti

Međutim, na njega su gosti čekali sve do nadoknade meča. Nisu čak Miljonariosi ni pokazali preterano bolju igru u nastavku, koja bi ih dovela do zaslužene prednosti, ali su u poslednjim minutima po svaku cenu morali da krenu napred. Salazar je odličnim prijemom pokraj aut-linije okrenuo čuvara, zavrnuo loptu na drugu stativu, a tamo Kinjones pogodio za veliku radost gostiju, mada je i čuvar mreže Deportiva Gonzales mogao bolje da reaguje.

Ipak, u penal seriji se sa dva odbranjena penala iskupio za slabu intervenciju i odveo tim iz Kalija u narednu rundu.

Meč Penjarola i Veleza takođe je bio nadomak penala. Pretio je revanš urugvajskog i argentinskog tima da se, baš kao i prvi duel dva kluba, završi bez golova, ali je sa dva penala, oba uspešno realizovana, po jednim na obe strane i to u nadoknadi vremena ekipa iz Sarsfilda otišla dalje – 1:1.

Odlučio se strateg Veleza Maurisio Pelegrino da na klupi ostavi, između ostalog, Rikarda Senturiona i Rikija Alvareza i do poluvremena pokuša da sa defanzivnijim pristupom stigne do rezultata. Kada je sredinom nastavka uvideo da mu takav pristup neće doneti previše pozitivnog, poslao je pomenuti dvojac na teren i rezultat je stigao. Doduše, doneo ga je treći rezervista, 19-godišnjak Tijago Almada, u trećem minutu nadoknade sa bele tačke, nakon što je posle povlaćenja u šesnaestercu sudija pokazao na belu tačku. Skupio je hrabrost argentinski tinejdžer i nova zlatna koka Veleza (prema procenama Transfermarkt-a njegova vrednost trenutno se procenjuje na 18.000.000 evra), preuzeo odgovornost u tako važnom trenutku pogodio, za šta mu treba odati priznanje.

Ubrzo se na drugoj strani dogodila identična situacija. Iskusni Kristijan Rodrigez, bivši fudbaler Atletiko Madrida iskoristio je najstrožu kaznu i izjednačio, ali je već bilo prekasno. Velez je zbog gola u gostima otišao dalje.

Treći meč u istom terminu završen je bez golova, pošto je Vasko uspeo u Venecueli da odbrani gol prednosti od Karakasa iz prvog meča i plasira se u narednu rundu.


tagovi

Kopa SudamerikanaDeportivo KaliVelez SarsfildMiljonarios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara