Virdžil van Dajk (©Reuters)
Virdžil van Dajk (©Reuters)

Van Dajk: Moramo da se pogledamo u ogledalo! Slotov sistem odgovara Liverpulu, ali...

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.04.24. | 18:39

“Ne smeju da postoje grupe koje se međusobno krive za neuspeh”, kaže holandski štoper

Gurao je Liverpul na mišiće, uspevao da opstane u šampionskoj trci i pored silnih povreda. Ali, i dok je na suvi kvalitet dobijao utakmice, dalo se videti da će kad-tad pasti. I spotakao se tamo gde se najmanje nadao, tamo gde skoro deceniju i po nije izgubio.

Nije dobio Mančester junajted na Old Trafordu, bolan udarac zadao mu je Kristal Palas, ali glave mu je, verovatno, došao Everton. Potučen je na Gudisonu prvi put još od vremena kada su Mikel Arteta i Tim Kejhil vodili glavnu reč i sada su Arsenal i Mančester Siti – jeste da zaostaje bod, ali ima dve utakmice manje – u daleko boljoj poziciji. Konkurencija je dobila orkanski vetar u leđa, a u svlačionici Liverpula javile su se sumnje.

Izabrane vesti

Da li Liverpul ima kvalitet da osvoji titulu? Da li je zaista želi? Je li upro iz petnih žila? Mnogo je pitanja. Postavljaju ih i igrači Redsa međusobno, a posle poraza od Evertona na Gudison parku najkritičniji je Virdžil van Dajk.

“Minimum minimuma je borba. Moramo da se pogledamo u ogledalo i da svako od nas pomisli: ‘U redu, ovo ne možeš da prihvatiš. Ne možeš da dozvoliš da ti se na ovakav način završi sezona’. Ako igramo kao protiv Evertona, čak i ako stvorimo dve ili tri izgledne šanse, ne zaslužujemo da osvojimo ligu”, rekao je Virdžil van Dajk i nastavio:

“Sada je vreme da se pregrupišemo, da zbijemo redove, da uradimo to za sebe, klub i navijače. Moramo da uradimo mnogo više od ovoga”.

Govorio je vruće glave posle utakmice, izašao je i danas pred engleske medije. Mnogo je faktora uticalo na to da Liverpul padne u najbitnijem delu sezone, no i ako sve ostane na jednom trofeju, onom osvojenom u Liga kupu, i Jirgen Klop se ne oprosti kao šampion, do jedne stvari nikako ne sme da dođe.

“Mešavina je svega… Samopouzdanja, neiskustva, straha da se ne napravi greška u ovom delu sezone. Razočaravajuće za nas. Ali, ne smeju da postoje grupe koje se međusobno krive za neuspeh, jer to ne funkcioniše tako. Fudbal je timska stvar i ne krivim nikoga. Samo nâs kao tim, grupu, jer moramo mnogo bolje”.

Jirgenu Klopu će ovo biti poslednja sezoan na Enfildu. Uveliko se licitira sa potencijalnim naslednicima. U prvi plan je izbio Van Dajkov sunarodnik – Arne Slot. Holandski štoper veruje da bi bio dobar izbor, ali…

“Mislim da je Slot jedan od boljih holandskih trenera u ovom trenutku. Sa načinom na koji igra njegov tim i filozofijom koju zastupa, mislim da može da bude trener Liverpula”, poručio je Virdžil van Dajk i za kraj poručio:

“Ali, čitam i čujem da je sve to daleko od definitivnog. Videćemo… Fokusiraćemo se na to sledeće sezone, još je sve u izmaglici”.



tagovi

Virdžil van DajkArne SlotLiverpulFajenordLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara