©MN Press
©MN Press

Ozbiljno se kuva u borbi za opstanak: Šest prvoligaša na samo šest bodova razlike

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 20:02

Kolubara pobedivši novobeogradski Radnički (2:1) pobegla iz opasne zone

Zvanično, Radnički iz Novog Beograda i RFK Novi Sad će se preseliti u srpskoligaško društvo, a kako stoje stvari borba između preostalih šest članova plej-auta Mozzart Bet Prve lige trajaće do poslednjeg kola. Sa ciljem da se ne nađu na preostala dva mesta koja vode u niži rang, klubovi donjeg prvoligaškog doma će dočekati preostala četiri kola.

U kojoj meri će trka za opstanak biti neizvesna na najbolji način govori podatak da se šest klubova nalazi u rasponu od šest bodova, pa će svaki naredni duel nositi više od tri boda. Dragocenu pobedu u borbi za opstanak danas je ostvarila Kolubara koja je savladala (2:1) Radnički na domaćem terenu i tako ponovo pretekla Mladost, Slobodu i Metalac.

Izabrane vesti

Poveli su Lazarevčani već u 2. minutu, a strelac je na odlično proigravanje Nenada Kočovića bio Miloš Filipović. Ofanzivac je sjajno iskoristio loptu u prostor i neodbranjivo gađao u bliži ugao sa levog krila.

Minimalna prednost Kolubare ostala je na snazi do 54. minuta, a streac ovaj put je bio Nikola Furtula. Ponovo je uloga asistenta pripala Kočoviću koji je ovaj put poalao odličnu loptu sa levog boka do usamljenog napadača koji je uputio snažan i precizan udarac pored nemoćnog Maslarevića.

Rezultatsku neizvesnost Radnički je vratio golom u 88. minutu. Vladimir Nedeljković je poslao loptu sa levog krila, pokušali su da je preusmere Staniša Velinov i Stefan Dabić, ali deluje da je na kraju strelac za Majstore bio bek.

Ipak pogodak gostiju ispostavio se samo kao počasni, a Novobeograđani su tako pretrpeli 20. poraz u sezoni, te su sa 19 bodova ostali zakucani za dno prvoligaške tabele, dok je Kolubara uspela da održi prednost koju je imala pre ovog kola u odnosu na novosadsku Mladost i Slobodu koje imaju dva i jedan bod manje od Lazarevčana.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 33. KOLO

Plej-aut

Metalac – Sloboda 1:2 (0:1)

/Uando 56 – Cvetić 41, Rašković 95/

Dubočica – Mladost GAT 0:1 (0:1)

/Đuričin 11/

OFK Vršac – RFK Novi Sad 2:0 (2:0)

/Rikelme 6p, Ivić 45/

Kolubara – Radnički Novi Beograd 2:1 (1:0)

/Filipović 2, Furtula 54 - Nedeljković 88/



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeKolubara LazarevacRadnički Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara