FMP u Superligi na korak do Zvezde

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.05.24. | 22:34

Panter savladali Borac u Čačku

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca Mozzart u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su večeras u gostima u Čačku slavili sa 90:87 (25:21, 26:16, 20:29, 19:21).

Prvo poluvreme je u potpunosti pripalo izabranicima Saše Nikitovića koji su na okončanju 20 minuta igre imali 14 poena prednosti (37:51). Nastavili su Panteri sa dobrom igrom i u uvodu trećeg perioda, ali evidentan pad koncentracije i čvrstine u odbrani domaćin je znao da iskoristi i došao je čak i nadomak velikog preokreta.

Izabrane vesti

Ipak, FMP je bio miran u završnici. Uprkos tome što je Borac zapretio, ni u jednom trenutku Panteri nisu ispustili prednost. Egzekucija je pripala Jovanu Novaku koji je na dve sekunde pre kraja postigao oba slobodna bacanja i stavio tačku na trijumf. Preostalo je tek vremena da Aleksa Uskoković pokuša sa više od pola terena, ali nije bio precizan.

FMP su do pobede predvodili Jovan Novak sa 20, Matic Rebec sa 15 i Aleksa Stepanović sa 12 poena.

Kod Borca su se izdvojili Danilo Tasić sa 32 i Aleksa Uskoković sa 22 poena.

Serija se igra na dve pobede, a u narednom meču domaćin je FMP u Železniku.

Pobednik razigravanja u polufinalu Superlige igraće protiv Crvene zvezde, dok drugi polufinalni par čine Partizan Mozzart Bet i Mega.

Polufinala Superlige Srbije igraće se po završetku plej-ofa ABA lige.


tagovi

FMP ŽeleznikBorac Mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara