Kristijan Rodrigez (Reuters)
Kristijan Rodrigez (Reuters)

Senturion zamalo razbio uspavanku Veleza i Penjarola, Kolumbijci popravili prosek (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.10.20. | 03:34

Argentinski i urugvajski predstavnik odigrali meč bez golova

Prvi termin od 23.15 doneo je mnogo više zabave, uzbuđenja i golova u šesnaestini finala Kopa Sudamerikane od onog koji ga je sledio od 01.30. Čak dve od tri utkamice završene su bez pogodaka, a moramo priznati da se mnogo više očekivalo od Fernda Gaga, Rikija Senturiona i drugova. Utisak je da fudbaleri Velez Sarsfilda nisu želeli previše da rizikuju protiv vrlo nezgodnog Penjarola, najvećeg južnoameričkog kluba 20. veka. Jednostavno, Maurisio Pelegrino nije hteo da se kocka na trenerskom debiju za jedan od sedam argentinskih klubova koji su osvajali Libertadores. Ne možemo reći da se ziheraška igra nije delimično isplatila, jer argentinski tim ipak nije primio gol, pred gostovanje u Montevideu - 0:0.

Otežavajuća okolnost za Velez kao i za sve predstavnike Argentine koji nisu igrali Kopa Libertadores – dugo nije imao takmičarske mečeve. Poslednju utakmicu su odigrali davnog 14. marta. Od tada su bili na dugoj pauzi zbog teškog stanja sa korona virusom u Argentini. Na povratak velikoj sceni čekali su pola godine, ali je on protekao u predstavi koja se neće dugo pamtiti. Jer ipak je završena najnepopularnijim rezultatom u fudbalu.

Izabrane vesti

Bliži pobedi bio je Penjarol imajući u vidu dve prilike koje je promašio ofanzivni vezista Teranas, a goste je mogao da šokira rezervista Rikardo Senturion. Nestašni momak argentinskog fudbala okrznuo je loptu glavom u poslednjem minutu sudijske nadoknade, ali je ona išla pravo u golmana Kevina Dosona.

Jedan pogodak napravio je razliku u duelu Vaska i Karakasa, a Brazilci sa minimalnom prednošću očekuju revanš u prestonici Venecuele. Prosek delimično izvlače Kolumbijci - dva stara znanca, među kojima ipak ne vlada onaj žestoki fudbalski rivalitet (ne dolaze iz istog grada), naročito izražen u Južnoj Americi, Miljonarios i Deportivo Kali zasenili su uspavanku sa pomenuta dva duela odigrana u istom terminu. Klub iz Bogote je vodio od 46. minuta, ali je Kali pokazao da jednostavno ne zna da izgubi - 1:2.

Serija nepobedivosti koja traje od januara ove godine, odnosno posle večerašnje pobede 19 utakmica, bila je ugrožena kada je Kristijan Arango pogodio već u prvom minutu nastavka. Domaćin je posle vodećeg gola zgusnuo redove, otežao prilaz svojoj trećini, odnosno šesnaestercu, ali su zeleno-beli našli pukotinu. U dva navrata. Kobni po odbranu Ambasadora bili su centaršutevi. Prvi, iz igre, u gol je pretvorio Kolorado, a naredni, iz kornera iskoristio je Menose. Spektakularan trzaj glavom i lob koji je liznuo prečku i završio u golu.

Do kompletiranja prvog podglavlja šesnaestine finala ostalo je još šest duela koju su u programu u noći između četvrtka i petka.

Utorak

Audaks Italijano (Čile) – Bolivar (Bolivija) 2:1

Sport Uankajo (Peru) – Liverpul (Urugvaj) 1:1

Sreda

Union La Kalera (Čile) – Deportes Tolima (Kolumbija) 0:0

23.15: Atletiko Nasional (Kolumbija) - River Plejt (Urugvaj) 1:1 (1:0)

23.15: Feniks (Urugvaj) – Uačipato (Čile) 3:1 (0:0)

23.15: Lanus (Argentina) – Sao Paulo (Brazil) 3:2 (1:1) 

23.15: Sportivo Lukenjo (Paragvaj) – Defenza i Hustisija (Argentina) 1:2 (1:1)

Četvrtak

01.30: Miljonarios (Kolumbija) – Deportivo Kali (Kolumbija) 1:2 (0:0)

01.30: Vasko da Gama (Brazil) – Karakas (Venecuela) 1:0 (0:0)

01.30: Velez (Argentina) – Penjarol (Urugvaj) 0:0

23.15: (1.98) Union (Argentina) (3.25) Emelek (Ekvador) (3.70)

23.15: (2.15) Kokimbo Unido (Čile) (3.00) Estudijantes Merida (Venecuela) (3.50)

23.15: (3.30) Sol de Amerika (Paragvaj) (3.30) Univerzidad Katolika (Čile) (2.10)

Petak

01.30: Independijente (Argentina) – Atletiko Tukuman (Argentina)

01.30: Plaza Kolonija (Urugvaj) – Žunior (Kolumbija)

01.30: Melgar (Peru) – Baija (Brazil)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara