Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pobeda koju je vredelo čekati osam godina: Lanus pred finalom Kopa Sudamerikane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.01.21. | 04:11

Lanus u prvom meču polufinala prestižnog takmičenja upisao pobedu nad Velezom

Prvi put od avgusta 2012. godine Lanus je trijumfovao (1:0) na strani protiv Veleza, a junaci velike pobede gostiju u okviru argentinskog polufinala Kopa Sudamerikane bili su strelac odlučujućeg gola Hose Sand i golman Lautaro Morales.

Pitanje je u kom bi pravcu susret u Buenos Ajresu otišao da je Pelegrinova četa povela iz jedanaesterca u 27. minutu. Najstrožoj kazni prethodio je prekršaj Moralesa nad Senturionom, a golman gostiju iskupio se za grešku odbranivši jedanaesterac Taragoni.

Izabrane vesti

Kazna za neiskorišćenu šansu stigla je u 39. minutu kad je Orsini odlično reagovao u brzom napadu Lanusa i sa desnog boka prosledio loptu ka Sandu kojem nije bilo teško da iz srca šesnaesterca pogodi prazan gol.

Sa željom da makar neutrališu zaostatak pred revanš, domaći igrači su vršili sve veći pritisak na gol rivala kako je vreme odmicalo, a ofanziva je mogla skupo da ih košta u 81. minutu kad je Orsini došao u priliku da iz kontre udvostruči prednost, međutim odličnom intervencijom golman Veleza je sačuvao nade svog tima.

Samo minut kasnije viđenna je stopostotna šansa i na drugoj strani, Taragona se posle proigravanja Oreljana našao u najboljoj prilici na utakmici, ali je gađao pravo u Moralesa koji je novom intervencijom izrastao u igrača utakmice.

Revanš nakon kojeg će se znati ko od ova dva tima putuje u finale Kopa Sudamerikane zakazan je za 14. januar.


KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Velez - Lanus 0:1 (0:1)

/Sand 39/

Petak

01.30: (3,50) Kokimbo Unido (3,00) Defensa i Hustisija (2,15)



tagovi

Kopa SudamerikanaLanusVelez Sarsfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara